Zavřít reklamu

hyperdock-logo

Předpokládám, že jste již někdy pracovali s operačním systémem Windows, a možná se vám líbila funkce náhledů aplikací, které jsou „na liště.“ Pokud ve Windowsu najedete na název minimalizované aplikace, automaticky se vám zobrazí její náhled. Mnoho uživatelů podobnou funkci chce mít i na svém Macu, bohužel ten ji v základním nastavení nepodporuje. Chcete-li ale tuto funkci opravdu mít, existuje možnost jak ji zapnout, a to pomocí aplikace amerického vývojáře. Aplikace se jmenuje HyperDock a na Mac App Store začíná sklízet obrovský úspěch.

Je-li aplikace HyperDock aktivní, jednoduše stačí najet na ikonu otevřené aplikace v docku a automaticky se vám ukáže malé okno, které zobrazuje její aktuální stav. Obrovskou užitečnost nabízí i v případě, že máte otevřeno více oken pro jednu aplikaci. HyperDock vám totiž umožní zobrazit náhled všech oken. Náhledy jsou dostatečně velké, aby bylo možné poznat obsah. Okno náhledu se aktualizuje opravdu okamžitě.

HyperDock nenabízí však pouze funkci náhledů oken. Nabízí i funkci, díky které můžete mít rovnoměrně otevřené až čtyři aplikace najednou, stejně tak, jako to nabízí i konkurenční Windows. Jak na to? Aplikaci jednoduše přetáhnete do jednoho z rohů, automaticky se tam „uchytí.“ Pokud vám však stačí rozdělit dvě okna side-by-side můžete využít předinstalovanou funkci v El Capitanovi. Stačí například v Safari podržet zelené kolečko zvětšení, které se nachází vlevo nahoře.

Aplikace HyperDock má i vychytané funkce, díky kterým můžete například rovnou z náhledu spouštět hudbu, ať už v aplikaci iTunes nebo Spotify. Aplikace je opravdu povedená, a můžete si stáhnout 15-ti denní zkušební verzi, která je k dispozici mimo Mac App Store, konkrétně na stránkách vývojáře. Chcete-li si aplikaci koupit, připravte si 9,99$. Menší nevýhodou je rychlejší vybíjení baterie u MacBooku, podle vývojáře se však jedná maximálně o 2 minuty na jedno nabití.

hyperdock_facebok

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.