Zavřít reklamu

Camera fotoaparat icon

V technologickém světě platí pořekadlo, že nejlepší fotoaparát je ten, který má každý stále u sebe a pro většinu čtenářů Letem světem Applem je to iPhone. Populární fotografický web Flickr sdělil, že iPhone je již dlouho nejpopulárnější fotoaparát a je zodpovědný za významnou část fotografií nahraných na web. iPhone má jeden z nejlepších fotoaparátu a ten se Apple snaží neustále vylepšovat. Apple respektive iPhone uživatelům nabízí každou generací stále lepší fotky, ale i přesto například osvětlení má obrovský dopad na výsledek fotografie. Fotograf Matt Gonzalez zveřejnil video, které vás naučí fotografovat lepší fotografie.

V anglickém videu vás Matt naučí pravidlo třetin, práci s okolním světlem nebo jak používat předinstalované funkce, mezi které patří nastavení expozice nebo HDR. Existují dva nástroje, které budete společně chtít používat střídmě nebo vůbec. Řeč je o digitálním zoomu a blesku. Pokud použijete digitální zoom, často se stane, že fotografie je zrnitá. Apple potvrdil že pracuje na vylepšení technologie, která by mohla zrnění z fotografií odstranit. V kombinaci s bleskem, můžete ale vyfotografovat opravdu slušné fotografie.

Už několik měsíců se spekuluje, že se příští generace iPhonu pochlubí duálním fotoaparátem. Nedávno vypluly na povrch spekulace, že by měl Apple novou technologií obohatit jen větší iPhone 7 Plus. Ta by měla přinést spoustu vylepšení, mezi které patří především lepší kvalita fotek, které jsou vyfocené uvnitř budov a lepší podání barev při horších světelných podmínkách. Apple by měl představit iPhone 7 a iPhone 7 Plus v září tohoto roku. Zprávy naznačují, že nejnovější vlajková loď od Applu by se měla zbavit vystouplé čočky fotoaparátu a pruhy pro antény vedou přes záda by měly zmizet , tudíž by měly zůstat jen po hranách telefonu. Doposud nejvíce diskutovanou novinkou, která by mohla společně s novým iPhonem přijít, je absence 3,5mm jacku.

iPhone 6 camera by lsa

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.