Zavřít reklamu

iPhone 7 new concept iconJednou z věcí, kterou by měl ještě letos Apple napravit, jsou uložiště. Stále nám v zařízeních narůstá počet filmů, hudby, fotografií, videí aplikací a dalších věcí a na to nám 16 GB varianty nestačí. Již nějakou dobu se spekuluje také o ještě vyšším úložišti, než jaké je nyní pro iPhony a iPady dostupné. Současná zařízení totiž mohou být pořízena s maximálním úložištěm 128 GB. Jedna z nedávných zpráv ale tvrdí, že se již u iPhonu 7 (Plus) dočkáme také 256 GB varianty. Ta by měla uspokojit velmi náročné uživatele, kteří například editují 4K videa a mají hodně digitálního obsahu.

Stejný krok udělal ve středu i velký soupeř Applu – Samsung. Ten představil nové 256 GB UFS uložiště, které je úžasně rychlé. iPhone 6s se UFS technologie nedočkal, ale Apple přišel s vlastní technologií, která výrazně zrychluje čtení a zápis. Zatím nic nenasvědčuje, že by Apple u iPhonu 7 využil UFS uložiště od Samsungu, ale vzhledem k faktu, že je pro Apple Samsung vcelku významný dodavatel, není to ani úplně vyloučené.

Ve své tiskové zprávě Samsung uvedl, že nová uložiště jsou tak rychlá, že překročí i rychlost SSD disků, která dnes nalezneme v počítačích. To značí, že přenos dat bude opravdu velmi rychlý. Specifikace odhalily, že UFS zvládne až 45 000 vstupních a až 40 000 výstupních operací za sekundu, což je více než dvakrát rychlejší, než předchozí generace UFS pamětí. Ty se nacházejí například v posledním Samsungu Galaxy S7 a Galaxy S6.

Skutečná rychlost 256 GB modulu, se pohybuje okolo 850 MB/s při čtení dat a 260 MB/s u zápisu. To je třikrát více, než vysoce výkonné externí microSD karty. Pokud by tedy měl telefon UFS technologii a USB ve verzi 3.0, přesun Full HD filmu s velikostí 5 GB z počítače do telefonu by trval pouhých 12 sekund.

Kromě rychlosti je taktéž UFS menší, než externí paměťové karty, což by uvolnilo místo v telefonu. Samsung zatím nezakomponoval novou technologii do žádného ze svých zařízení. Budoucí řada Galaxy S a Galaxy Note se ho však nejspíše dočká, to stejné by mohlo platit i pro nadcházející iPhone 7, kterého bychom se měli dočkat již letos v září.

iPhone 7 FB 13

*Zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.