Zavřít reklamu

Steve Jobs iconDnes by spoluzakladatel firmy Apple, Steve Jobs, oslavil své 61. narozeniny. Lidé po celém světě si na Steva vzpomněli a zmínili jej ve svých tweetech. To stejné udělal i současný CEO Applu Tim Cook, který tento den okomentoval slovy: „Remembering Steve on his 61st birthday,“ což v překladu znamená: „Vzpomínáme na Steva na jeho 61. narozeniny.“ Navíc dodal jeden z jobsových citátů „Let’s go invent tomorrow“.

Steve Jobs se narodil dne 24. února 1955 americké vysokoškolačce a syrskému studentovi, kteří jej dali k adopci. Krátce na to však byl adoptován rodinou Jobsových. Studium na vysoké škole ho nebavilo a finančně na tom nebyl dobře. Spával po pokojích svých kamarádů a vydělával si vracením lahví od Coly. V roce 1976 založil společně se Stevem Wozniakem firmu Apple Computer. V roce 1978 se mu narodila dcera Lisa, u které popřel otcovství a nemohl se s tím smířit. V Applu se mu až do roku 1985 dařilo, v tom roce však byl hlasováním představenstva vyhozen a ještě téhož roku založil svou další společnost s názvem NeXT.

Po odchodu Steva se Applu zrovna dvakrát nedařilo. Roku 1997 byla firma NeXT Applem odkoupena a Jobs se dostal zpět do vedení. Od té doby Apple jen vzkvétal a představoval jeden revoluční produkt za druhým. V roce 2005 však přišla nečekaná zpráva. Stevovi byla diagnostikována rakovina slinivky břišní. Odmítl chirurgický zákrok a léčil se sám. V roce 2009 se jeho stav zhoršil a podstoupil transplantaci jater. Nádor metastazoval a 5. října 2011 Steve Jobs zemřel.

Steve byl znám pro svůj přístup k práci. Na své zaměstnance byl prý přísný a byl neskutečný detailista. Záleželo mu na takových věcech, jako třeba že základní deska v počítači musí vypadat pěkně. S koncepty produktů nebyl spokojen a stále se tak muselo něco měnit a přesto to nebylo ono. Na druhou stranu kdyby nebyl Jobs Jobsem, nikdy bychom se nemuseli dočkat tak skvělých produktů jako je iPhone, iPad nebo třeba MacBook.

steve-jobs

Dnes nejčtenější

.