Zavřít reklamu

iOS 9Pět měsíců od vypuštění iOS 9 pro veřejnost je nejnovější operační systém nainstalován na 77% aktivních zařízení. Apple statistiky aktualizoval 22. února na stránkách podpory App Storu. Tolik procent zařízení však mělo systém nainstalováno již  8. února, od té doby se číslo adopce systému zastavila. První měření v tomto roce probíhalo 11. ledna, kdy byl iOS 9 na 75% všech aktivních zařízení. Přesto že přijetí systému stagnuje, očekává se, že číslo se ještě zvýší, neboť se blíží uvedení nových zařízení, která už v sobě budou mít nejnovější verzi softwaru nainstalovanou.

Pro srovnání, zhruba před rokem byl iOS 8 nainstalován na 72% zařízení a v dubnu vzrostlo číslo na 81% po uvedení Apple Watch. V září toho roku, těsně před vypuštěním nových iPhonů a iOS 9, byl iOS 8 již na 87% zařízení. Pokud se podíváme na zbytek mobilních zařízení, 17% z nich běží na iOS 8 a zbylých 6% má nějakou starší verzi.

Začátkem týdne Apple vypustil již čtvrtou betu iOS 9.3 pro všechny veřejné testery a vývojáře, a tak můžeme v následujících týdnech očekávat i finální verzi pro veřejnost. iOS 9.3 má přinést noční režim a další novinky, o kterých se můžete dočíst v našem jiném článku.

iOS 9 adopce

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.