Zavřít reklamu

Seiko Stve JobsV poslední době jakoby se s věcmi po Stevu Jobsovi roztrhl pytel. O víkendu se totiž prodaly pantofle, které sám Steve nosil, nyní se v aukci vydražily legendární Seiko hodinky, které patřily Stevu Jobsovi. Hodinky byly z roku 1984 a slavné jsou zejména proto, že se s nimi Steve Jobs fotil i na všem známých fotografiích sloužících k propagaci tehdy vydaného Macintoshe.

Hodinky byly podle informací v dost opotřebovaném stavu, ale ani to neodradilo 14 zájemců, aby do aukce přihodili. Cena se nakonec vyšplhala na slušných 42 500 dolarů, což v přepočtu činí přes 1 milion českých korun nebo pro slovenské čtenáře 38 485 euro.

Hodinky a zmíněné pantofle ale nebyly vůbec jediné předměty, které se nyní dostaly do aukce. Přihodit jste mohli například i na klasický černý rolák, který Steve Jobs nosil snad pořád. Tento konkrétní měl na sobě nápis NeXT respektive logo společnosti, kterou Steve Jobs po odchodu z Applu založil. Další aukce zase nabízela NeXT vizitku a jmenovku. Společně s těmi se pak prodávalo i jedinečné, pozlacené Apple Computers pero.

steve-jobs-seiko-auction
Steve Jobs NeXT rolak
Steve Jobs NeXT vizitka pero

*zdroj: macurumors

Dnes nejčtenější

.