Zavřít reklamu

Apple FBI iconKrátce poté, co bylo Applu nařízeno, aby pomohla FBI obnovit data, střelcova iPhonu, Apple přispěchal s odpovědí, že budou oponovat nařízení soudu, za podpory Facebooku, Googlu, Twitteru a Microsoftu. V novém rozhovoru pro Financial Times, bývalý CEO Microsoftu Bill Gates, podpořil FBI a popírá, že FBI  žádá o vytvoření zadních vrátek u iOS. 

“Jedná se o specifický případ, kdy vláda žádá přístup k informacím. Neptají se na nějakou obecnou věc, ale na konkrétní případ”  řekl Gates Financial Times.

Zatímco Tim Cook stále tvrdí, že odblokování iPhonu, by vytvořilo nebezpečný precedent, Gates si myslí, že by se tak nestalo. Gates tvrdí, že Apple má přístup k informacím, ale odmítá je poskytnout. Gates to srovnává se situací, kdy jsou banky nebo telefonní společnosti, požádány o záznamy o konkrétní osobě.

Ředitel FBI James Comey včera prohlásil, že žádost nebyla určena pro vytvoření precedentu, ale spíše o obětech a spravedlnosti. Nicméně, FBI rovněž potvrdila, že se snažila s úředníky ze San Bernardina o obnovení hesla k iCloud účtu střelcova iPhonu. Apple uvedl, že kdyby se FBI nesnažila o obnovení hesla, společnost by byla schopna získat přístup k datum na iPhonu ze zálohy na iCloudu.

FBI se posléze snažila požádat o novou verzi iOS, která by odstranila funkci, která smaže data po 10 neúspěšných pokusech po zadání hesla. Apple poté tvrdil, že vytvoření takové verze iOS, by nastavilo nebezpečný precedent a poskytlo by to tak zločincům i normálním lidem výhodu.

billgates

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.