Zavřít reklamu

Apple FBI iconApple na svém oficiálním webu sdílel novou stránku s otázkami a odpověďmi, kde vysvětluje, proč společnost oponuje soudní nařízení k vytvoření unikátní verze iOS, která by obcházela zabezpečení a umožnila FBI odemknout iPhone hrubou silou. Apple uvádí, že námitka rozhodně není marketingovou strategií, jak se americké ministerstvo spravedlnosti minulý týden domnívalo, ale jde spíše o zajištění dobrých a ctihodných občanů, kteří se spoléhají na iPhone, který ochrání jejich osobní a důležitá data.

Apple připouští, že vytvoření “zadních vrátek” je technicky možné, ale říká, že jednou vytvořená technika by mohla být použita znovu a znovu na libovolném počtu zařízení. Společnost tvrdí, že v souladu se soudním příkazem by odemčení mělo nebezpečné důsledky pro soukromí a bezpečnost zákazníků a nastavilo by to tak velmi nebezpečný precedent, který by rozšířil pravomoc Americké vlády.

Bílý dům popřel, že FBI žádá po Applu vytvoření zadních vrátek a trvá na tom, že agentura má v úmyslu získat přístup do jediného iPhonu, který patří podezřelému v útocích v San Bernardinu. Ředitel FBI James Comey také řekl, že spor kvůli San Bernardinu, není o snaze vytvořit precedent nebo poslat nějaký druh zprávy, ale spíše o obětech a spravedlnosti.

Applu bylo dáno prodloužení legálně reagovat do 26. února a slyšení se bude konat 22. března 13:00 PST u Federálního soudu v Kalifornii. Google, Facebook a Twitter veřejně podpořily postoj Applu k problému a někteří aktivisté se shromáždili na podporu společnosti, zatímco prezidentský kandidát Donald Trump a některé oběti v San Bernardinu se přidaly na stranu FBI.

apple_fbi_whitehouse_lsa

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.