Zavřít reklamu

Tech21 Patriot iconOd té doby, co jsem se stal redaktorem LsA, ale i předtím, mi pod rukama prošla spousta zajímavých obalů, která bych si pravděpodobně nikdy sám nepořídil. Osobně jsem vždy upřednostňoval minimalistické a mnohdy průhledné obaly, které nezakrývaly krásu iPhonu. I přes mou preferenci na mě ale nedávno zapůsobil obal Tech21 Patriot, který má sice k minimalismu daleko, ale zato dokáže iPhone ochránit ze všech stran přičemž nezabije ani jednu z jeho funkcí, a to dokonce ani Touch ID.

Tech21 Patriot je totiž extrémně odolný obal vyrobený z nárazu-vzdorného materiálu FlexShock, který zajistí, že síla nárazu je pohlcena, rozprostřena uvnitř krytu a následně odražena ven. Díky prémiové fólii Impact Shield ochrání i displej telefonu a poskytne tak iPhonu plnou 360° ochranu. Na druhou stranu se ale nemusíte bát, že byste neměli přístup ke všem konektorům, tlačítkům či že by obal zakrýval některý z fotoaparátů nebo senzorů. Lightning konektor a 3,5mm jack jsou chráněny záslepkami, které můžete kdykoli vysunout. Dokonce ani postranní přepínač pro tichý/hlasitý režim obal nezabíjí, jelikož je v jeho místě jakýsi posuvný přepínač, který ve výsledku používáte stejně. Potěší i částečně průhledná záda, která jsou na jednu stranu pevná a chrání tak zadní část iPhonu a na stranu druhou se snaží odhalit, jaký telefon se uvnitř skrývá.

Tech21 Patriot 1

Jak už jsem zmínil výše, přední část chrání fólie Impact Shield, přes kterou samozřejmě fungují dotyková gesta a bez sebemenších problémů dokonce i 3D Touch. Ovládání telefonu přes fólii je v podstatě bezproblémové, jen jediné, co bych vytkl, je nepohodlnost psaní na klávesnici. Častěji jsem totiž kvůli fólii dělal při psaní chyby, ale ve výsledku nejde o nijak závažný problém a jediné, co je potřeba se naučit, je při psaní na jednotlivé klávesy více mačkat.

Těsně pod displejem pak chrání o něco slabší fólie také Touch ID. Právě zde na mě Tech21 Patriot udělal velký dojem, jelikož i přes fólii neměla čtečka otisku prstů žádný problém rozeznat můj palec a na iPhonu 6s se i přes ní odemkl telefon bleskurychle, jako kdybych na něm žádný obal neměl.

Výrobce slibuje 100% ochranu z výšky čtyř metrů. Mně osobně se povedlo telefon s obalem upustit hned dvakrát. Jednou dopadl jen na dřevěnou podlahu a samozřejmě se nestalo nic ani iPhonu, ani krytu. Podruhé mi ale telefon spadl při mém krátkém pobytu na horách, kdy mi při focení vyklouzl z výšky asi 2 metrů na sníh, sjel další 2 metry k potůčku a zastavil se o kameny naštěstí ještě před tím, než zajel do vody. Nešlo o nijak velký náraz, ale jsem si jist, že kdybych kryt neměl a iPhone by byl bez jakékoli ochrany, určitě by na něm náraz zanechal minimálně viditelný škrábanec.

Poslední zajímavostí, která stojí za zmínku, je doplňkový držák se sponou, který je součástí balení. Ten totiž můžete na obal přichytit zezadu, díky čemuž lze celý telefon připnout například za opasek u kalhotek či k čemukoli jinému. Extra část se sponou je lehce odjímatelná, a tak jí na obal můžete připnout popřípadě jí sundat kdykoli jen chcete. Jak spona respektive celá přídavná část vypadá, můžete vidět na fotografii níže.

Tech21 Patriot 4

Resumé

Tech21 Patriot míří především na uživatele iPhonů, kteří často chodí na tůry po horách, jezdí na kole či dělají jiný sport, při kterém by se jejich smartphone mohl snadno poškodit. Samozřejmě poslouží i běžnému uživateli, který se o svůj iPhone za desítky tisíc pochopitelně bojí a dokonce i mě, jakožto běžnému uživateli, posloužil na horách jak při tůře, tak i při snowboardování, kdy jsem měl telefon v krytu v kapse a nemusel jsem se tak mít obavy, že by se při pádu mohlo iPhonu něco stát. Pokud tedy chcete pro iPhone 360°ochranu a chránit nejenom záda, ale i displej, pak asi není nad čím váhat a určitě bych Tech21 Patriot doporučoval.

  • Obal Tech21 Patriot si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro
Tech21 Patriot 3
Tech21 Patriot 2

Dnes nejčtenější

.