Zavřít reklamu

iOS 9.2.1 iconMinulý týden vydal Apple trochu nečekaně novou verzi iOS 9.2.1, kterou byste ale v Aktualizacích na svém iPhonu hledali jen marně. Je totiž dostupná pouze skrze iTunes, když obnovíte zařízení a znovu systém nainstalujete. Nová verze je určena pro všechny uživatele, kteří si nechali vyměnit Touch ID v neautorizovaném servisu a při aktualizaci systému se jim iPhone zablokoval a už se nerozběhl. iTunes pak hlásily chybu zvanou „Error 53,“ která ale byla v podstatě záměrná, jelikož šlo podle slov o bezpečnostní opatření, aby někdo nemohl data z Touch ID zneužít.

Jenže Error 53 není vůbec jediný problém, který systému iOS dělá v poslední problémy. Nedávno se totiž objevila chyba, která způsobila zamrznutí iPhonu při nastavení data 1.1.1970 a následném restartu. Systém se totiž neustále dokola načítal, a tak se ukazovalo jen černé Apple logo na bílém pozadí, ale dál se uživatel nedostal. Apple minulý týden přislíbil opravu v některém z následujících updatů, ale nespecifikoval v jakém a zdá se, že ji zrealizoval hned v nové verzi iOS 9.2.1.

Alespoň to potvrdil youtuber EverythingApplePro, který provedl na nové verzi iOS 9.2.1 hned několik testů chyb, které iOS v poslední době zužují. Dvě z nich opraveny nebyly, ale chyba s rokem 1970 pravděpodobně opravena byla. Youtuber totiž upozorňuje, že může jít jen o ojedinělý případ a že nemá vyzkoušena, zda update opravuje chybu na všech jeho telefonech. Pokud se tedy chcete chyby 1970 zbavit o něco dříve, než ostatní, tak zazálohujte svůj iPhone, obnovte přes DFU a přes iTunes nainstalujte nový systém.

iOS-time-date-error-1970 iOS 9

Dnes nejčtenější

.