Zavřít reklamu

iOS 9.3 icon

Na začátku ledna Apple vydal první beta verzi systému iOS 9.3, která přinesla nejenom Noční Režim, ale i možnost zaheslovat si Poznámky pomocí Touch ID. Vypadá to, že Apple ve finální verzi dokonce spustí podporu Apple News i pro Českou republiku. Nově bylo zjištěno, že iOS 9.3 umožňuje aplikacím třetích stran přidat hudbu do hudební knihovny na iCloudu, což by mohlo eliminovat potřebu používat iTunes na počítači. Jak funkci aktivovat a jak bude fungovat v praxi?

Uživatelé, kteří používají některou z prvních tří beta verzí operačního systému iOS 9.3, mohou nalézt v sekci Soukromí, která se nachází v Nastavení novou položkou „Knihovna médií,“ ve které lze povolit editaci hudební knihovny, a to včetně zápisu nebo smazání skladeb. Vývojář Ben Dodson vysvětlil, že pokud bude chtít uživatel nahrát do knihovny skladbu, bude to nejprve muset povolit právě v sekci soukromí, protože v základním nastavení je funkce vypnutá.

Funkce využívá nové API, které zatím aplikace na App Store nemají naprogramované, a tak aktuálně není možné funkci vyzkoušet. Vše bude pravděpodobně fungovat tak, že aplikace jako SoundCloud umožní uživateli exportovat soubor do MP3 a ty následně nahrát do hudební knihovny na iCloudu, tudíž by se skladba ihned zobrazil v aplikaci Hudba.

Knihovna aktuálně uživatelům dovoluje nahrát libovolnou písničku ve formátu MP3. V současné době musí ale uživatel nahrávat skladby pomocí desktopové aplikace iTunes, která je k dispozici na Mac nebo počítače se systémem Windows. Díky nové možnosti Apple usnadní uživatelům spravovat hudební knihovnu přímo v iPhonu nebo iPadu, aniž by bylo nutné připojit zařízení k počítači.

15933-12492-FullSizeRender-38-l
iOS 9

*Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.