Zavřít reklamu

Touch-ID-iPhone-6 iconApple dnes vydal novou verzi iOS 9.2.1, která opravuje všechny iPhony postihnuté chybou Error 53, která udělala z telefonu od Applu v podstatě jen cihlu po výměně Touch Id neoriginálním servisem. Nový update je označován úplně stejně, tedy iOS 9.2.1, ale nese jiné číslo sestavení, konkrétně od 13D15 do 13D20 v závislosti na iPhonu, pro který je update určen.

Pokud jste si ale už iOS 9.2.1 nainstaloval, tak byste aktualizaci v Nastavení svého iPhonu hledali marně, jelikož je určen jen pro telefon, které jsou aktualizovány respektive obnovovány přes iTunes v případě, že je zmíněná chyba zasáhla.

„Omlouváme se za případné nepříjemnosti. Systém byl navržen tak, aby testoval bezpečnost telefonů při výrobě a nebylo úmyslem omezit naše zákazníky. Zákazníci, kteří si již zaplatili za výměnu, aby bylo jejich zařízení opět funkční, by se měli obrátit na AppleCare a žádat o finanční náhradu.“ uvedl ve zprávě Apple.

Kalifornská společnost tak bleskurychle zareagovala pravděpodobně kvůli nedávné žalobě, kterou na ní podala prestižní americká advokátní kancelář. Apple sice podal nedávno prohlášení, ve kterém jen odůvodnil, proč se tak uživatelům stalo a více informací už nesdělil. Nyní se snaží problém vyřešit novým updatem, který by měl všechny postihnuté iPhony opět vrátit do provozu. Při té příležitosti i aktualizoval své oficiální stránky o podpoře, které se k chybě 53 vztahují.

Touch ID iPhone 5s

Dnes nejčtenější

.