Zavřít reklamu

ive-cook-icon

Produkty Applu jsou nejenom kusem elektroniky, ale jednoznačně i módním doplňkem. Apple si stále dává více záležet na designové podobě produktů, a tak není divu, že například Apple Watch Hermès byly nedávno označeny jako nejhezčí chytré hodinky na trhu. Loni v říjnu bylo zjištěno, že Apple se stal partnerem módní show Met Gala 2016, což je akce, kterou již roky pořádá magazín Vogue a na show se setkávají přední světoví návrháři a celebrity. Jony Ive vysvětlil, že zájem Applu o módu je v současné době na vrcholu díky uvedení Apple Watch. Tentokrát v rozhovoru pro magazín Vogue mluvili Jony Ive a Tim Cook nejenom o nedávném vpádu společnosti do módního průmyslu.

Prvním tématem rozhovoru byl Apple Campus 2. Cook řekl, že navrhování „Spaceshipu“ trvalo měsíce, podobně jako některé výrobky Applu. Citoval architekta projektu Normana Fostera: „Apple Campus 2 má doposud nevídanou architektonickou podobu, kterou když někdo uvidí, zůstane údivem stát. Myšlenka vznikla už v roce 2009, kdy jsem mluvil se Stevem Jobsem a dělali jsme si z toho tehdy legraci. Byl by hrdý kdyby věděl, že naše myšlenky opět přetváříme do realityApple Campus 2 tedy opravdu vznikne v podobě, jakou si vždy představoval.“ Stavba však není jednoduchá, nedávno byli na Campus 2 nainstalovány obrovská skla, ke kterým Cook řekl, že jsou tabule tak dlouhé a jasné, že nemáte absolutně žádný pocit, že mezi vámi a krajinou je nějaká zeď.

Jony Ive poté také vysvětloval, jak se staly technologie mnohem více součástí jeho života. „Před devíti lety iPhone neexistoval a nejosobnější produkt, který jsme měli, byl příliš velký na to, abychom ho nosili všude sebou. Apple jde stále cestou miniaturizace, aby byly telefony lehčí, MacBooky tenčí, a tak zároveň i více osobní. Protože to je právě v módě,“ řekl Ive.

Dále dodal, že Apple prohloubil své vztahy k módnímu průmyslu loni uvolněním Apple Watch Hermès, které se nedávno začaly prodávat na Apple Online Store.Je důležité si uvědomit, že to, co svět viděl jako nejvíce sofistikovanou technologii, se nakonec stane tradicí a předmětem, který nám už sofistikovaný nepřijde. Bývaly doby, kdy i kovová jehla byla vnímána jako šokující a nový vynález,“ řekl na závěr celého rozhovoru Ive.

screen-shot-2016-02-17-at-2-33-50-pm

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.