Zavřít reklamu

Facebook-Messenger-iOS-iconMinulý týden vydal Intagram, který patří Facebooku, aktualizaci své stejnojmenné aplikace pro iOS, která přinesla pro uživatele možnost přihlásit se k několika účtům najednou a snadno mezi nimi přepínat. Instagram ale nebude jediná aplikace, která se podpory zmíněné novinky dočká, jelikož Facebook testuje stejnou funkci také u svého populárního Messengeru a kromě toho se ještě chystá přímo do klienta integrovat SMS zprávy.

Podpora více uživatelských účtů by měla fungovat stejně jako na Instagramu, kde ale dává o něco větší smysl, jelikož bylo mnoho uživatelů, kteří měli osobní a zároveň i pracovní Instagram účet. Na Messengeru není tolik uživatelů, kteří by aktivně používali dva účty a potřebovali mezi nimi často přepínat, ale i tak se jich na světě hned několik najde a proto ty bude nová funkce určitě užitečná.

Facebook Messenger multiple account

Co se týče SMS integrace, s tou už jsme se mohli u Facebook Messengeru kdysi v dávné minulosti setkat. Nyní se jí vývojářský tým rozhodl vrátit zpět, jelikož si několik málo vyvolených uživatelů všimlo, že mají v nastavení novou volbu SMS. Ve výsledku se tak Messenger chová úplně stejně, jako normální aplikace Zprávy na iOS nebo Androidu a dokáže SMS jak přijímat, tak odesílat. Textové zprávy přes operátora jsou v aplikaci oddělené fialovou barvou, aby uživatel ihned poznal, jakou zprávu obdržel či odeslal a stejná barva se pak ukazuje u uživatelovo profilové fotografie, aby bylo snadné odlišit jednotlivé uživatele ve výpisu kontaktů.

Facebook Messenger SMS

Obě funkce jsou prozatím testovány jen mezi vybranými uživateli a vypadá to, že se jich zpočátku dočkají převážně majitelé smartphonů s  Androidem. Na iOS totiž žádný uživatel podobné volby prozatím nemá, a tak se nabízí otázka, zda se SMS integrace vůbec na iPhonech dočkáme. Podpora přihlášení k více uživatelským účtům by ale překážkou být neměla a je dost možné, že mezi nás zavítá již brzy.

Messenger

*zdroj: androidpolice

Dnes nejčtenější

.