Zavřít reklamu

iPhone 5se icon 2Server 9to5mac nás již dříve informoval o předběžném datu vydání nového iPhonu 5se. 4palcový iPhone by se podle zpráv mohl dostat do prodeje už 18. března. Zařízení pro Apple vyrábí především Foxconn, který dodává většinu iPhonů. DigiTimes však nyní uvádí, že si Apple najal dalšího nového dodavatele, a to spolešnost Wistron, která však odmítla celou záležitost jakkoli komentovat a tak to není úplně jisté.

Apple se tak snaží  navázat smlouvy s více dodavateli, čímž chce předejít nedostatku iPhonů. Tato strategie by se měla projevit i u většího iPhonu 7. Systém vypadá tak, že dva výrobci budou zodpovědní za určitou velikost iPhonu. Ve zprávě je uvedeno, že 4,7 palcový iPhone 7 bude rozdělen mezi Foxconn a Pegatron, což je stejné jako u aktuálního iPhonu 6s. Co se týče většího iPhonu 7 Plus, vyrábět by ho měli Wistron a Foxconn. Předtím však pomůže Wistron s iPhonem 5se.

Mít dva dodavatele pro každý typ telefonu, snižuje riziko na straně nabídky Applu. Pokud se jeden výrobce bude potýkat s problémy, druhý může stále pokračovat ve výrobě a pokrýt alespoň část poptávky. O věrohodnosti zprávy můžeme jen spekulovat, DigiTimes se vždy netrefí a můžou se tak samozřejmě mýlit.

iPhone 5se FB 5

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.