Zavřít reklamu

Apple-Pay-1Apple společně s iPhonem 6 představil svou platební službu Apple Pay. Služba se setkala s velkým zájmem, ale bohužel negativní zprávou pro většinu uživatelů je, že služba Apple Pay je zatím plně podporována pouze ve Spojených státech a Velké Británii. Máte-li banku American Express, lze Apple Pay využívat i v Kanadě, Austrálii, Hongkongu, Španělsku a Singapuru, kde banka své karty s podporou platební služby od Applu vydává. Tento čtvrtek v 5 hodin ráno se služba aktivuje i v Číně. Podle nejnovější zprávy zahraničního magazínu iGen, se Apple Pay dočkáme ve Francii v průběhu letošního roku.

iGen napsal, že více informací bychom se měli dozvědět na letošní WWDC, která se bude konat v červnu, ale také se domnívá, že Apple již v současnosti jedná s Francouzskými bankami a vydavateli kreditních karet o spuštění služby. Tu by mohli Francouzští uživatelé začít používat ke konci letošního roku, a vše naznačuje tomu, že Česká a Slovenská republika by mohla po Francii následovat. Již dříve manažer inovací Visa Europe řekl, že Česko a Slovensko dlouhodobě patří k nejprogresivnějším zemím při přijímaní nových inovativních platebních produktů.

Podle nejnovějších zpráv jsou Čínské banky plně připravené na zahájení platební služby v jejich zemi. Čtvrteční start potvrzuje i chat mezi uživatelkou a jednou z Čínských bank. V chatu se uživatelka ptá, kdy přijde Apple Pay do Číny. Banka na to zareagovala zprávou: „Dobrý den, China UnionPay ve spolupráci se společností Apple potvrzuje, že podpora služby Apple Pay bude zahájena 18. února v 5:00. V případě že kartu nepůjde načíst, zkuste to prosím po několika minutách znovu. Pro platby potřebujete systém iOS 9.2 a vyšší, v případě Apple Watch se jedná o systém WatchOS 2.1

Když byl v roce 2015 Apple Pay spuštěn ve Spojených státech, setkal se s velkým odporem ze strany maloobchodníků, kteří se smluvně zavázali, že nový platební systém nepodpoří. Samsung na Apple Pay zareagoval vlastní službou – Samsung Pay, která funguje téměř na totožném principu.

Apple Pay FB

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.