Zavřít reklamu

Netflix icon

Velice populární zahraniční streamovací služba Netflix dorazila na začátku tohoto roku do České a Slovenské republiky. Nejlevnější tarif stojí 7,99 € což je přibližně 215 Kč, přičemž filmy a seriály můžete sledovat na jednom zařízení a v nízkém rozlišení. Další tarify vás vyjdou na 9,99 € a 11,99 €, každý tarif se liší kvalitou a počtem zařízení na kterých je možné seriály či filmy sledovat. Někomu se však může cena zdát vysoká, proto vznikl černý trh, na kterém je možné nelegální členství koupit přibližně za 0,25 $, tedy v přepočtu přibližně za 6 Kč.

Bezpečnostní firma Symantec zveřejnila na svém oficiálním blogu zprávu, ve které uvádí, jak se snaží hackeři ukrást informace o účtu uživatele, který již Netflix má a informace následně použije k prodeji na černém trhu. Podle společnosti existují dva způsoby, které hackeři využívají.

První je malwarová kampaň, která se snaží v uživateli vzbudit dojem, že si stáhl oficiálního klienta Netflixu, typicky se slibem účtu zdarma nebo za nízkou cenu. Když uživatel aplikaci spustí, malware se nainstaluje do počítače a útočník je schopný dostat citlivé informace přímo z počítače.

Druhým způsobem je phisingový útok. což je v dnešní době celkem obvyklý trik podvodníků. Hacker odešle do náhodně vygenerovaných e-mailových stránek e-mail, který se tváří, že je přímo od společnosti Netfilx. E-mail většinou obsahuje výzvu o ověření údajů, klikne-li uživatel na odkaz uvedený v e-mailu, je přesměrován na falešnou stránku, která může připomínat Netflix. Veškeré vyplněné údaje má automaticky hacker.

Netflix_Blog11

Jakmile má hacker potřebné informace, je už jednoduché je vložit k prodeji na černý trh. Uživatel, který si účet na černém trhu koupí, se zavazuje, že nebude měnit heslo nebo jakékoliv informace o účtu. Skutečný majitel účtu by mohl být o této skutečnosti informován. Existují i Netflix generátory, ve kterých se stále aktualizuje databáze ukradených účtů. Pokud se nechcete stát obětí útoku, vždy stahujte software Netflix přímo z oficiálních webových stránek. Zároveň dodáváme, že Netflix po vás nikdy nebude vyžadovat kontrolu údajů.

Netflix

*Zdroj: Bgr.com

Dnes nejčtenější

.