Zavřít reklamu

Apple India logo icon

Apple plánuje otevřit v letošním roce technologické centrum v Indii, konkrétně v Hajdarábád, což je město se zhruba 4 miliony obyvatel, které se v posledních letech stalo technologickým centrem celé Indie. Areál společnosti Apple, který by se měl věnovat invoacím, otevře v červnu letošního roku a v plném provozu bude do konce letošního roku. Nové centrum bude postaveno na 25 000 čtverečních metrech a vyroste v takzvaném hyderabad it corridor, což je centrum, ve kterém již dnes sídlí společnosti jako je Microsoft, Wipro nebo Infosys.

Apple věnuje do výstavby nového centra 25 000 000 dolarů a zaměstná zde přes 4500 místních odborníků, kteří by se měli věnovat zejména práci na Apple Maps. Apple podle Zdnet dlouho vybíral, kam své centrum umístí a prohlédl si mnoho míst v Indii a Evropě, aby nakonec využil Hajdarábád, který má v Indii stejnou pověst jako Sillicon Valley v USA.

Apple sice své hlavní centrum má stále v USA, ale na výzkumu a vývoji pracují také centra v Irsku a Izraeli, kde se věnují specifickým projektům a právě v Indii by se měli věnovat mapám. Pro Apple je Indie s 1,2 miliardou obyvatel stejně důležitá jako Čína a tak je jasné, že zde Apple kromě vývoje map bude mít také mistí managment a další důležité zázemí pro místní business.

*Zdroj: zdnet.com

Dnes nejčtenější

.