Zavřít reklamu

Apple A9

Největší souboj panuje jednoznačně mezi uživateli systému Android a iOS. Specifikace zařízení není vše, protože každý systém je jinak naprogramován a pokud srovnáváme iOS a Android, tak větší paměť RAM a počet jader procesoru nemusí vždy znamenat rychlejší mobil. Jediné, co může dokázat, který mobilní telefon je rychlejší, jsou výkonnostní testy. Nově objevené výsledky testů výkonnosti naznačují, že připravovaný Snapdragon 820, který bude pohánět nejnovější Android telefony, nemusí být o tolik rychlejší než čip Apple A9, který pohání loňský model iPhone 6 a iPhone 6s Plus.

iPhone aktuálně soupeří nejvíce s telefony HTC One M9 nebo Samsung Galaxy S6. HTC pohání čtyřjádrový procesor a Samsung dokonce osmijádrový procesor. Galaxy S6 má 3 GB paměti RAM, a jedno z nejlepších GPU. Zatímco iPhone 6s je poháněn „pouze“ dvoujádrovým procesorem. Paměť RAM má velikost 2 GB. Přesto výkonnostní testy ukázaly, že iPhone 6s je doposud nejrychlejší smartphone na planetě.

Na to reaguje výrobce čipů pro mobilní telefony se systémem Android. Na webové stránce GFXbench, se objevily výsledky doposud nevydaného procesoru Snapdragon 820. Ten zatím běží pouze na zkušební platformě, nikoli telefonu, který bude přístupný veřejnosti. Za zmínku stojí také to, že testovací platforma má obrovský 6,2 palcový displej s rozlišením 1600 x 2560 pixelů.

screen-shot-2016-02-09-at-7-51-45-am

Na těchto stránkách pak najdete výsledky pro iPhone 6s Plus.

Na obrázku výše, můžeme vidět výsledky testu nového procesoru, který v několika částech předběhl čip Apple A9. Model iPhone 6s Plus však stále ty nejdůležitější části testu překonává. Je nutno podotknout, že iPhone 6s Plus má menší rozlišení displeje než zkušební platforma, proto je logické, že čím menší rozlišení displeje, tím lepší výsledky výkonnostního testu. Apple na nový čip určitě zareaguje procesorem Apple A10, který by měl být v novém iPhonu 7.

iphone-6s-galaxy-s6

*Zdroj: Bgr.com

Dnes nejčtenější

.