Zavřít reklamu

creativecloud

Společnost Adobe vydává nejenom Flash Player, ale také velice populární programy, mezi které patří Photoshop, After Effects, Audition, Lightroom a další. Nedávno společnost představila novou službu, díky které můžete vytvořit webové stránky během pár sekund. Uživatelé se také dočkali aktualizace programu Creative Cloud, který všechny programy společnosti Adobe spravuje a pravidelně vyhledává jejich aktualizace, také propojuje vaše zařízení s Adobe Cloudem. Součástí aktualizace 3.5.0.206 je však chyba, která smaže kořenový adresář vašeho zařízení s operačním systémem OS X. Na chybu upozornila agentura Ars Technica.

Pokud se po nainstalování aktualizace přihlásíte, Creative Cloud smaže obsah složky, která je abecedně první v kořenovém adresáři uživatele, takže je velké riziko, že uživatel přijde o veškerá data. „Jsme si vědomi, že někteří naši zákazníci tento problém mají a aktuálně naší hlavní prioritou je celý problém vyřešit. Zároveň jsme zastavili distribuci aktualizace a pracujeme na opravě celého problému,“ napsala společnost Adobe ve svém tiskovém prohlášení.

Pokud jste si však již aktualizaci stáhli, společnost doporučuje se v žádném případě nepřihlašovat. Pokud ale potřebujete tuto aplikaci používat, společnost Backblaze doporučuje všem uživatelům vytvořit nadřazenou složku, která by měla být abecedně první v kořenovém adresáři. Celou chybu můžete vidět i na videu níže.

creative_cloud_error

*Zdroj: Appleinsider.com, Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.