Zavřít reklamu

USB-C MacBook 2015

Společně s novými 12″ Retina MacBooky dorazila mezi majitele nejnovějšího přenosného počítače od Applu absence MagSafe konektoru. MacBook se tak nabíjí pomocí USB-C konektoru. Apple dnes zveřejnil zprávu, ve které stojí, že některé USB-C kabely mohou být vadné. Poškození kabelu se projeví tak, že se Macbook nenabíjí nebo je nabíjení nespolehlivé. Majitelé Retina MacBooku mohou žádat v Apple Store nebo na zahraničních stránkách Applu bezplatnou výměnu. Bohužel v České republice se zatím Apple Premium Reselleři k problematice nevyjádřili, a tak není jasné, zda-li budou kabely vyměňovat.

Jak poznat, že vlastníte vadný USB-C kabel?

Pokud je na vašem kabelu text: „Designed by Apple in California. Assembled in China“ může se jednat o potencionálně vadný kabel. Máte-li za celou větou označení, které se většinou skládá z písmen a čísel, tak je váš kabel v pořádku a chyba se ho netýká.

USB-C je malý oboustranný konektor, který je v těchto prvcích podobný Lightning konektoru. Výhodou USB-C konektoru, je přenos dat v rychlosti až 5GBps a možnost podpory VGA a HDMI.

Potencionálně vadný kabel

affected_cable_2x-2
Kabel, který je v pořádku

redesigned_cable_2x
Retina MacBook USB-c

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.