Zavřít reklamu

WD MyPassportZnačka WD (Western Digital) uvedla na trh sedmou generaci populárních externích disků My Passport. Nejzásadnější inovace oproti předchozím verzím je nárůst kapacity (až 3 TB). Nechybí ani speciální řada určená pro milovníky počítačů s nakousnutým jablkem. Dnes vám představíme model My Passport for Mac, který je, jak už název napovídá, navržen speciálně pro uživatele strojů s nakousnutým jablkem.

Tento externí disk je vybaven 256bitovým AES šifrováním pro lepší bezpečnost a je kompatibilní s Apple Time Machine. Diagnostika a formátování disku je možná provádět pomocí WD Drive Utilities, které jsou na disku předinstalované. Není ovšem nutné se utilitami zabývat, neboť zařízení je samozřejmě plug & play a po připojení je možno rovnou začít ukládat data. Disk je napájen portem USB 3.0 a není tedy potřeba žádného dalšího napájecího zdroje.

WD umí držet jablečný styl. Design disku se skvěle snoubí s novějšími počítači Mac. Hliníková konstrukce po bocích a černá vrchní část společně se zaoblenými tvary hran perfektně sedne na pracovní stůl, na kterém stojí MacBook či iMac. Vždyť samotná firma WD o tomto produktu říká: „Nový nejlepší přítel vašeho počítače Mac.“ A má absolutní pravdu.

IMG_0273

Na měření rychlosti přenosu dat jsem využil aplikaci Black Magic Speed Test. Výsledek testu vykazoval hodnoty 104,1 MB/s při zápisu a 105,8 MB/s při čtení. Zálohování na Apple Time Machine probíhá plynule a poměrně rychle. Ale vzhledem k tomu, že disk je spíše určen jako přenosný, viděl bych jeho využití spíš na ukládání dat, které uživatel potřebuje mít sebou na cestách. Kapacita 2 TB, kterou testovaný disk disponuje, je tak celkem slušnou knihovnou dat, kterou si lze vzít do batohu, brašny, ale třeba i do kapsy. Rozměry disku 110 x 81,6 x 15,84 mm z něj činí opravdu snadno přenositelné zařízení. Jediné co bych v tomto ohledu považoval za lehké mínus je váha 230 g, která se právě třeba při nošení v kapse celkem pronese.

IMG_0272

Balení obsahuje přenosný disk, USB kabel, rychlý instalační manuál a utility WD Security a WD Drive Utility pro Mac OS. Zařízení lze samozřejmě přeformátovat i pro ostatní operační systémy.  Robustní konstrukce, dobrý výkon, příznivá cena (cca 5 000 Kč) a elegantní design z WD MY Passport for Mac tak činí ideální volbu pro koupi přenosného disku pro uživatele počítačů Mac.

81q6pSqynFL

Dnes nejčtenější

.