Zavřít reklamu

iPhone 6c iconMark Gurman ze serveru 9to5mac opět přináší nejnovější informace od svých spolehlivých zdrojů, které jsou obeznámeny s plány Applu. Tentokrát jeho zdroje uvedly, že Apple začne prodávat chystaný 4palcový iPhone 5se a nový iPad Air 3 ve stejný týden, ve který obě novinky představí. Už dříve zdroje prozradily, že Apple noviny představí na chystané konferenci v úterý 15. března, tedy přibližně za měsíc. Prodej iPhonu 5se a iPadu Air 3 by měl být zahájen tentýž týden, konkrétně v pátek 18. března s tím, že Apple neplánuje spustit žádné předobjednávky, jak je tomu u iPhonu zvykem, ale zdroje upozorňují, že se plány mohou ještě změnit.

Zdá se, že zahájení prodeje iPhonu a iPadu krátce po představení a zrušení předobjednávek, je nová strategie Applu. Kalifornská společnost totiž typicky zahájí prodej přibližně dva až tři týdny po představení a mezitím probíhají on-line předobjednávky. Podobné strategie se držel Apple i u většiny iPadů, ale iPad Pro se začal prodávat až dva měsíce po představení.

Zdroje ještě uvedly, že výroba iPhonu 5se ve velkém byla zahájena už během ledna. Nový 4palcový iPhone 5se by měl nabídnout podobný design jako současný iPhone 5s jen s pár designovými odlišnostmi, jako je například zahnuté krycí sklo podobné tomu na iPhonu 6 a 6s. Kromě toho by měl nový 4palcový model disponovat procesorem A9 a koprocesorem M9, 12-megapixelovým fotoaparátem jako iPhone 6s, vyšší kapacitou uložiště, NFC čipem s podporou Apple Pay a neustále aktivní Siri, kterou můžete aktivovat hlasovým příkazem, aniž by byl telefon připojený na nabíječku.

iPad Air 3 nabídne velikost jako současný iPad Air 2, ale navíc se pochlubí novým Smart Connectorem, který momentálně nabízí jen nejnovější iPad Pro. Uniklé schéma naznačovalo, že nový tablet bude poprvé disponovat LED bleskem a lepším fotoaparátem. Nedávné informace dokonce naznačovaly, že by iPad Air 3 měl podporovat Apple Pencil, ale zdroje uváděly, že tomu tak být ve finále nemusí. Naproti tomu 3D Touch displejem se nepochlubí určitě.

iPhone 5se FB 2

Dnes nejčtenější

.