Zavřít reklamu

Google Cardboard iconV poslední době je o virtuální realitu stále větší a větší zájem. Ve spojitosti s Applem se za poslední měsíc objevilo hned několik informací, že kalifornská společnost připravuje vlastní VR brýle pro iPhone, který samozřejmě bude také virtuální realitě přizpůsoben. Dokonce se objevil už i první koncept Apple brýlí. Nyní ale vypluly na povrch informace o vývoji virtuální reality ze strany Googlu, která má již několik projektů za sebou nebo ve vývoji a nyní se prý chystá vrhnout na brýle, které by tak měly být jakýmsi nástupcem současného Google Carboard, kterého Google prodal od roku 2014 neuvěřitelných 5 milionů kusů.

Podle informací, ale nepůjde o systém závislý na smartphonu nebo PC, jako je tomu například u Oculus Rift, Samsung VR a podobných, ale o brýle, které budou mít vlastní výkonný procesor a několik kamer. Headset by měl disponovat čipy Movidius, které sbírají data z kamer a sledují tak pohyb hlavy i okolí.

Spolu se samostatnými VR brýlemi pracuje prý Google i na vylepšené verzi Cardboradu, který bude nově vyroben z plastu a prý také disponovat čipy  senzory. Aktualizovaná verze Cardboardu bude představena už letos, pravděpodobně v květnu, ale zahraniční server The Wall Street Journal říká, že představení VR brýlí je zatím neznámé, přičemž se spekuluje o konci letošního roku, ale vzhledem k tomu, že je novinka stále ve fázi vývoje, může se její představení odložit.

Google Cardboard FB

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.