Zavřít reklamu

iphone-battery-life iconNejvětší problém téměř všech současných chytrých telefonů, nejenom těch od Applu, je baterie. Určitě mi dáte za pravdu, že jsou dny kdy už v 18:00 nemáte skoro žádná procenta baterie na svém iPhonu. Mnoho z vás proto používá powerbanky nebo kryty s baterií. Každodennímu dobíjení by měl být ale konec. Společnost Intelligent Energy, má patent na tzv. palivové baterie, které by mohly mobilním telefonům zvýšit výdrž baterie až o 7 dnů. Společnost dnes podepsala dohodu s neznámým výrobcem mobilních telefonů, který by měl palivové baterie začít používat.

K celé situaci se vyjádřil výkonný ředitel anglické společnosti Intelligent Energy, Julian Hughes: „Věříme, že použití technologie palivových článků do přenosných zařízení poskytuje řešení životnosti baterie. Baterie také bude plnit přání většiny zákazníků, tím je větší výdrž baterie. To, co nabízíme, je řešení, které je vysoce efektivní a znamená, že spotřebitelé by se již kvůli krátké výdrži baterie nemuseli omezovat.“

Baterie novou inovaci určitě potřebují. Technologie jde opravdu dopředu – máme lepší kamery, byla zvýšena rychlost zařízení, máme nové technologie jako Touch ID nebo 3D Touch. Bohužel jedna věc zůstala několik let stejná a to již zmiňovaná baterie.

CEO společnosti Henri Winand řekl, že na nové technologii společnost stále pracuje a pokud půjde vše podle plánu, dočkáme se jí do dvou let. Projekt stál téměř 7 580 000 $.

iPhone battery FB

*Zdroj: Cultofmac.com

 

Dnes nejčtenější

.