Zavřít reklamu

iOS 9.3 iconVčera Apple vydal třetí beta verzi iOS 9.3 pro všechny registrované vývojáře. Ta samozřejmě navazuje na předchozí betu, která vyšla před čtyřmi týdny a přinesla spoustu zajímavých novinek včetně Nočního režimu, který šetří vaše oči, když se díváte do iPhonu ve večerních hodinách. Druhý beta verze iOS 9.3, která vyšla před dvěma týdny, pak přinesla zkratku pro aktivování Nočního režimu přímo v Control Center, kde se nachází i zkratka pro aktivování Wi-Fi, Bluetooth, ovládání hudby atd. Nejnovější iOS 9.3 beta 3 zatím přináší novinek ze všech nejméně, ale nejzajímavější z nich je nová volba Apple News, která se ukázala v nastavení a naznačuje nám tak rozšíření služby do dalších zemí.

1) Apple News v ČR
Jak už jsem zmínil výše, Apple News se objevily v Nastavení, konkrétně v sekci iCloud. Dále pak do Safari přibyla možnost „Add to News“ umožňující přidat například články z LsA do aplikace News. Stejnou novinku hlásí i uživatelé ze Švédska a Německa. Je tak otázkou, zda Apple plánuje rozšířit Apple News do dalších zemí či se jedná jen o chybu v rámci beta testování.

Apple News CR 1 Apple News CR 2 Apple News CR 3

2) Opravená ikona Nočního režimu v Control Center
Ikona pro aktivování nebo deaktivování Nočního režimu v Control Center se při landscape módu na iOS 9.3 Beta 2 ořízla a nevypadala pěkně. Apple ji ale nyní opravil a posunul blíže ke středu, tudíž vše funguje, jak má.

img_5306
3) Vyhledávání aktualizaci
V Nastavení lze nově vyhledávat aktualizace. Stačí do vyhledávacího pole nahoře napsat například „iOS“ a bude vám zobrazena dostupná aktualizace.

img_5305
4) Wi-Fi Calling pro Verizon
Pro nás v podstatě nepodstatná informace, ale funkci Wi-Fi Calling, umožňující například zahájit z MacBooku hovor, když jste nechali iPhone doma, nově podporuje operátor Verizon. Telefon tak vůbec nemusí být na stejné Wi-Fi síti a stačí, aby byl připojený k operátorovi a MacBook na Wi-Fi a volání i SMS budou i přesto fungovat.

Wi-Fi Calling Verzion 1
Wi-Fi Calling Verzion 2

5) Apple Music skladby
Během přidávání skladeb z Apple Music do playlistu máte nově možnost zvolit si, zda se skladba či album přidá i do vaší knihovny. Novinkou z předchozích bet je také ukazatel popularity skladby jako v iTunes a nové aktivování hodnocení. Udělat nějaké skladbě až 5 hvězdiček totiž nově neaktivujete tak, že kliknete na název skladby, ale na cover alba. Při kliknutí na název budete přesměrování do alba.

Apple Music iOS 9
Apple Music iOS 9

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.