Zavřít reklamu

iPhone unlock - iconServer Business Insider dnes informoval, že v Irsku nabízejí hackeři €20,000 Apple zaměstnancům, když jim sdělí své přihlašovací údaje k Apple účtům. Pokus o získání údajů prý trvá poměrně dlouho, jelikož informaci potvrdili i někteří bývalí zaměstnanci, kteří už společnost opustili. Hackeři se prý zaměřují především na ty zaměstnance, kteří ve společnosti začali pracovat nedávno, než na ty, kteří ve firmě působí již několik let.

„Byli byste překvapeni, kolik lidí to zkouší na náhodné Apple zaměstnance“ uvedl zdroj serveru Business Insider. „Dostáváte emaily s nabídka desítky tisíc dolarů, když jim na oplátku poskytnete své heslo a přístup k Apple účtu. Mohl bych prodat své Apple ID za €20,000 (přibližně 541 000 Kč) zítra, kdybych chtěl“ dodal zdroj.

Zaměstnanci uvádějí, že snaha hackerů je jeden z hlavních důvodů proč se Apple snaží podpořit společnost zevnitř spuštěním nového systému řízení s názvem ‘Grow Your Own.’

Navíc, v Applu to často funguje tak, že zaměstnanci ani kolikrát neví, na čem vůbec pracují a najednou poté zjistí, že se podíleli na novém iPhonu nebo iPadu. Je tedy poměrně nepravděpodobné, že by se hackeři něco dozvěděli z Apple ID zaměstnance, obzvláště v Irsku, kde mají zaměstnanci na starosti prodej a podporu spíše než vývoj a výzkum.

yosemite-login

Dnes nejčtenější

.