Zavřít reklamu

Speck-PocketVR-AH-2Není pochyb o tom, že má Apple zájem o virtuální realitu. Sám Tim Cook při posledním oznámení finančních výsledků Applu uvedl, že virtuální realita je cool a jsou pro ni i zajímavé aplikace. Nemyslí si, že je to pouze okrajová věc a říká, že by se mohla ještě více rozšířit. Když se společnost takhle vyjadřuje, nevyvrací, že by s tím mohla v budoucnu přijít, ale ani nepotvrzuje. Další stopou, která by napovídala tomu, že Apple na něčem takovém opravdu pracuje je i to, že najal jednoho z předních odborníků na virtuální realitu a také několik dalších stovek zaměstnanců, kteří na rozšířené realitě budou pracovat.

Jeden ze známých Apple analytiků si myslí, že má odpověď, jak sám řekl pro deník Fortune. Jedná se ale o analytika Gene Munstera, který v minulosti nesčetněkrát předpovídal, že Apple přijde „příští rok“ s plnohodnotnou televizí. Té jsme se však nikdy nedočkali a stále si můžeme od Applu zakoupit pouze krabičku, která do TV přidá pár funkcí funkcí navíc a nově i aplikace.

Munster přesněji uvedl: „V příštích dvou letech Apple dodá virtuální realitu do programu Made for iPhone, což by usnadnilo společnostem třetích stran vytvářet headsety virtuální reality pro iPhone, podobně jako Samsung VR. V dalších 5-10 letech Apple vydá svůj vlastní headset a za 15+ let by měla technologie nahradit iPhone.“

Speck Pocket VR for iPhone 6s

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.