Zavřít reklamu

Touch-ID-iPhone-6 iconDeník Guradian na konci pracovního týdně informoval o tom, že Applu se množí stížnosti lidí, kterým vyskočila na iPhonu chyba (53). Ta se objevuje u těch, kteří měli svůj iPhone 6 na opravě a mají na něm neoriginální Touch ID domovské tlačítko. Pokud zařízení dají aktualizovat, vyskočí jim zmíněná chyba, která je úmyslná a jedná se o bezpečnostní funkci. Uživatelům se tak iPhone promění v „cihlu.“

Stejný případ se stal i fotografovi z Guardian, kterému se chyba objevila při poslední aktualizaci. Předtím byl fotit v Makedonii a nechal si vyměnit rozbité domovské tlačítko na iPhonu. Myslel si, že je to standardní aktualizace. Po nainstalování však byl telefon mrtvý. Odnesl jej proto do Apple Storu v Lonýně, kde mu řekli, že s tím nemůžou nic dělat.

To stejné potvrzuje i Kyle Wiens z webu iFixit, který oznámil, že na jeho webových stránkách se k problému vyjádřilo více než 183 000 lidí. „Problém prý nastane, pokud opravář vymění kabel nebo domovské tlačítko. Při instalaci aktualizací telefon zkontroluje, zda obsahuje stále původní součástky a pokud ne, telefon se jednoduše uzamkne. Pak už neexistuje žádný způsob, jak telefon přivést zpět k životu.“ řekl Wiens.

Že problém existuje, nakonec potvrdil i sám Apple, který řekl, že je to způsobeno kódem kvůli bezpečnostní ochraně.“Chráníme údaje o otiscích prstů pomocí zabezpečeného enklávu, který je jednoznačně spárován ke snímači Touch ID. Pokud je iPhone opraven přímo v Apple Storu nebo u autorizovaného prodejce, tak problém samozřejmě nevznikne.“

Sama společnost nejspíše nezašla až tak daleko, že byste už telefon nemohli nikdy používat. Pokud vás trápí stejný problém, nejlépe uděláte, když se obrátíte přímo na podporu Applu. Redaktor magazínu 9to5mac Applu odeslal dotaz, zda bude možná oprava nebo obnovení telefonu, zatím však odpověď nedostal.

error-53
Touch ID iPhone 6

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.