Zavřít reklamu

Macintosh icon

Způsobů, co udělat ze starým a nefunkčním Macintoshem, je mnoho. Můžete ho například vyhodit, přidat ho na svou poličku do své sbírky Apple produktů nebo z něj udělat odpadkový koš – přesně to napadlo jednoho amerického kutila. Uživatel, který má na zahraničním fóru přezdívku HaHaBird napsal: „Bylo mi líto svůj starý Macintosh Plus vyhodit do kontejneru a zároveň jsem s ním chtěl „pracovat“ každý den, proto jsem ze svého Macu vytvořil odpadkový koš.“

Jeho projekt měl během pár minut velký úspěch, na dotazy jak koš vytvořil odpověděl, že nejprve vyřízl ve spodní části díru, kterou odstranil všechny komponenty. Díra má i jiné využití – odpadky díky ní mohou padat do zásobníku, který kutil vytvořil spojením čtyř překližkových desek. Celý čtvercový zásobník následně natřel na bílou barvu, která ladí s barvou Macintoshe Plus.

Na výrobu dále potřeboval průhlednou desku, kterou natřel černou akrylovou barvou a následně spojil s pružinovými panty. Ty poté upevnil do vnitřní části Macu. Celý projekt stál asi 42 dolarů (1000 Kč) a výroba trvala okolo osmi hodin.

macintosh-plus-trash-780x585
C4qggak-Imgur

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.