Zavřít reklamu

Touch-ID-iPhone-6 iconApple si nechal patentovat novou technologii, která nám naznačuje, že to myslí se svou 3D Touch technologií opravdu vážně a bude se jí snažit implementovat i do dalších prvků, nejenom do displeje. Kalifornská společnost totiž podle zmíněného patentu pracuje na nové generaci Touch ID, které by bylo citlivé na sílu stlačení. Apple by tak do domovského tlačítka zavedl buďto Force Touch z Apple Watch nebo 3D Touch technologii z iPhonu 6s a 6s Plus a rozšířil by tak možnosti domovského tlačítka o další funkce.

V současnosti už Touch ID nabízí mnoho funkcí – odemknete přes něho iPhone pomocí otisku prstu, rozsvítíte displej, vrátíte se na domovskou obrazovku, stáhnete obrazovku ze shora dolu tak, abyste i na větších uhlopříčkách lépe dosáhly jednou rukou na všechny ovládací prvky, aktivujete přepínač aplikací či jej třikrát zmáčknete a provede se funkce, kterou si předvolíte v nastavení. S Touch ID citlivým na sílu stlačení by samozřejmě přibyly i další zajímavé funkce.

Apple v patentu vysvětluje, že Touch ID s Force Touch (3D Touch) technologií by fungovalo v podstatě stejně jako nyní 3D Touch displej na iPhonu 6s a dokonce by využíval i stejnou technologii. Při silnějším stlačení by se mohla například aktivovat svítilna, otevřít oblíbená aplikace, aktivovat nějaká funkce nebo otevřít fotoaparát. Vše by samozřejmě záleželo na Applu, jakou funkci by silnějšímu stisku přiřadil nebo zda by nechal na uživateli, aby si funkci přizpůsobil podle sebe.

Force Touch Touch ID 3
Force Touch Touch ID 2
Force Touch Touch ID 1
no-android-phone-can-touch-the-iphones-fingerprint-sensor

*zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.