Zavřít reklamu

Mophie Juice Pack Helium 1

Většina z nás si svůj iPhone chrání jak nejlépe to jde. Na svém mobilním telefonu proto máme nejrůznější pouzdra, kryty, fólie, skla a další vychytávky, které se při nechtěném pádu telefonu snaží zamezit jeho rozbití. Především skla, o kterých byla řeč, vyrábí i firma Zagg, konkrétně produkty řady invisibleSHIELD. Tato společnost dnes oznámila akvizici ve společnost Mophie, kterou si koupila za téměř 100 milionů dolarů. Mophie aktuálně vyrábí především kryty s věstavěnou baterií, powerbanky nebo dokovací stanice.

V smlouvě, kterou již obě strany podepsaly, je zmínka o tom, že peníze budou vypláceny na základě příjmu v období od 1. dubna 2016 do 31. března 2017. CEO společnosti Zagg, Randy Hales, v tiskové zprávě uvedl: „Tato strategická kombinace dvou oborových inovátorů s doplňkovými produkty pro chytré zařízení, přinese zejména zákazníkům lepší a kvalitnější příslušenství. Také zároveň budeme mít vyšší hodnotu pro akcionáře. Chceme zlepšit prezentaci značky a více rozšířit distribuci.“

Dále pak uvedl, že značka Mophie bude vydávat produkty beze změny a bude mít stále stejnou strategii. CEO Mophie, Daniel Huang, ale bude podřízený společnosti Zagg, která je díky akvizici lídrem na trhu v oblasti externích baterií nebo ochrany obrazovky. Zároveň se Hales raduje z toho, že by kombinace obou společností mohla přinést nové ještě lepší produkty.

za_mo_fb

*Zdroj: macrumors.com, 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.