Zavřít reklamu

whatsappPopulární aplikace WhatsApp, kterou vlastní Facebook, má měsíčně jednu miliardu aktivních uživatelů. Šéf společnosti Jan Koum zveřejnil toto číslo na svém profilu sociální sítě. Je třeba poznamenat, že tato zpráva přichází pouhých pět měsíců poté, co měla tato chatovací aplikace 900 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Koum kromě toho uvedl i to, že denně se skrze WhatsApp odešle zhruba 42 miliard zpráv, 1,6 miliardy fotek a 250 milionů videí.

WhatsApp je jednou z mnoha aplikací, které Facebook vlastní a jejich obliba každým rokem stoupá. Pro srovnání, aplikaci Facebooku využívá každý měsíc 1,5 miliardy lidí. Čísla jsou vysoká i u Messengeru a Instagramu, který si časem získal svou popularitu. Pokud se ohlédneme zpět, když v roce 2014 Facebook koupil WhatsApp za 19 miliard korun, bylo měsíčně aktivních 450 milionů uživatelů. Pod vedením Marka Zuckerberga se tedy číslo více než zdvojnásobilo.

Od minulého měsíce je nově aplikace zcela zdarma. Dříve jste za ni museli ročně platit necelý dolar (25 Kč). Ve WhatsAppu pracuje pouhých 57 inženýrů a tak je číslo 1 miliarda o to úctyhodnější. Díky tomu že je nyní zdarma, počet by měl růst mnohem rychleji. Možná si myslíte, že poplatek 1 dolaru ročně je málo, když však vezmeme v potaz počet uživatelů, je z toho obrovská suma.

whatsApp

*Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.