Zavřít reklamu

iPad Air 2 iconApple Store je miestom, kde dochádza väčšinou k zaujímavým príbehom a jeden taký sa odohral aj v Nashville matke syna Jamesa, LynnMarie Rink. Jej syn James trpí Downovým syndrómom a navyše mu doktori v 6 rokoch prišli na autizmus a tieto dva problémy sú hlavným dôvodom, prečo James na komunikáciu so svetom používa iPad.

Nepoužíval ho pritom len na pozeranie videí a na zábavu, ako to zvykne robiť väčšina detí, ale naozaj ho používal aj na komunikáciu a na učenie sa a teda sa z jeho iPadu stal prakticky jeden z jeho najdôležitejších kamarátov na ceste životom. Pôvodný tablet, ktorý mal, mu však doslúžil a preto nasledovala návšteva Apple Storu a spočiatku to vyzeralo ako obyčajný deň, kde spoločnosť jednoducho predá ďalší tablet. Ale nakoniec z toho vznikol nevšedný zážitok, na ktorý budú zúčastnení dlho spomínať.

James totiž cez sklenený výklad obchodu uvidel v nákupnom centre niečo, čo ho zaujalo natoľko, že za tým okamžite bežal, no pri tom zhone si nevšimol, že tam bolo sklo, do ktorého narazil. Samozrejme, nasledoval krik, plač a hluk zo skla, do ktorého práve narazil človek v plnej rýchlosti. Práve vtedy prišiel za malým chlapcom jeden zo zamestnancov obchodu a nielen, že mu pomohol s predajom nového tabletu, ale tiež mu ho pomohol nastaviť a to priamo na zemi, na ktorej chlapec sedel.

Žena totiž požiadala predavača, či by im pomohol nastaviť tablet na predajni, no zamestnanec namiesto toho, aby nastavil nový iPad na pulte, sadol si k Jamesovi na zem a začal ho nastavovať priamo pred ním. Nie je celkom jasné, či to spravil v rámci inštinktu alebo absolvoval špeciálny výcvik, v ktorom je zahrnuté aj „komunikovanie s osobou tam, kde je ona“. Takáto praktika je obsiahnutá vo výcvikoch zameraných na komunikovanie s ľuďmi, ktorí majú určité zdravotné problémy, medzi ktorých patrí aj James.

James Apple Store

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.