Zavřít reklamu

windows-phone-8-logo-newMicrosoft sa v posledných mesiacoch výrazne zaujímal o aplikácie pre iPhone a iPad, no na svoju vlastnú platformu Windows Phone tak nejak zabudol. Aspoň tomu nasvedčujú nespokojné reakcie užívateľov, ktorí ešte stále čakajú na to, až Microsoft uvoľní Windows 10 pre mobily a uvedie tak niekoľko zaujímavých funkcií, medzi ktoré patrí aj možnosť premeniť mobil na prenosný počítač, ku ktorému si pripojíte monitor a klávesnicu.

O tomto update sa hovorilo, že vyjde ešte pred Vianocami, ale nestalo sa tak a užívatelia stále čakajú. V čom je teda problém? Nedarí sa Microsoftu poriadne optimalizovať systém? Možno. A možno za to môže znechutenie zo slabých predajov, ktoré symbolizujú pomalý a bohužiaľ smutný koniec platformy.

Microsoft totiž pri poslednom oznámení finančných výsledkov oznámil, že predaje jeho telefónov prepadli až o 57%, vďaka čomu spoločnosť predala iba 4,5 miliónov Lumii. Spoločnosť navyše oznámila, že nemá v pláne zvyšovať výrobu, čo môže byť ďalší dôkaz toho, že nádejná platforma, ktorá sa vyznačuje skvelou optimalizáciou a jednoduchosťou (ľudovo povedané – lepšia než Android), môže po piatich rokoch skončiť.

Za posledný rok pritom ani nevyšlo veľa telefónov, ktoré by disponovali týmto systémom. Viacmenej totiž vychádzali len Lumie a o niektorých z nich ani nevieme, že existujú. Pre zaujímavosť, za celú svoju existenciu bolo predaných len 110 miliónov telefónov so systémom Windows Phone. Android a iOS dokopy za ten istý čas predali 4,5 miliardy, čiže 41-krát viac zariadení.

lumia-620-colors

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.