Zavřít reklamu

Podle zahraničního serveru Bloomberg vyvíjí Apple na rok 2017 bezdrátové nabíjení pro iPhone. Společnost spolupracuje se svými partnery jak z USA tak z Asie a společně s nimi pracuje na bezdrátovém nabíjení pravděpodobně už pro iPhone 7s. Podle zdrojů se ale Apple snaží vyvinout odlišné bezdrátové nabíjení, než jak jej známe ze současných smartphonů, jelikož by jak iPhone, tak iPad mělo být schopné nabíjet na větší vzdálenost, než jen když je zařízení položené přímo na podložce.

O tom, zda Apple nakonec bezdrátové nabíjení opravdu použije, rozhodne následujících několik měsíců, jelikož inženýři se momentálně snaží vyřešit, aby bezdrátové nabíjení v závislosti na vzdálenosti neztrácelo výkon a bylo schopné plnohodnotně a hlavně rychle dobít zařízení, které nebude na podložce, ale například jen položené na stole.

Už v září roku 2012 se marketignový ředitel Applu, Phil Schiller, nechal slyšet, že si společnost nebyla jistá, jak pohodlné by bezdrátové nabíjení bylo pro uživatele, jelikož je beztak nutné připojit jej do zásuvky a telefon musíte pokládat přímo na podložku. Na začátku tohoto roku vypluly informace, že Apple údajně pracuje na bezdrátovém nabíjení pro iPhone 7. Ve zprávě se ale také tvrdilo, že Apple může technologii použít až později, což by mohlo být právě u iPhone 7s.

Společnost má zájem o bezdrátové nabíjení už od prvního iPhonu. Získala už několik patentů, a to dokonce i pro využití magnetické rezonance, které by umožnilo bezdrátově dobíjet iPhone a iPad na větší vzdálenost. Apple i projevil zájem o technologii společnosti WiTricity, která by umožňovala vytvářet magnetická pole okolo překážek, které by jinak bezdrátovému nabíjení vadily. Ve výsledku by tedy uživatel mohl nabíjecí podložku umístit kam by chtěl.

Od listopadu loňského roku se spekuluje, že Apple u iPhone 7 odstraní 3,5mm jack, tudíž by uživatelé museli použít buďto Lightning konektor nebo bezdrátová sluchátka. V případě použití sluchátek s Lightning konektorem, které mají být v balení iPhonu 7, by uživatel nemohl naráz poslouchat a nabíjet zařízení. Právě z tohoto důvodu má Apple o bezdrátové nabíjení zájem, jelikož by problém s nabíjením a poslouchám zároveň snadno vyřešilo.

iPhone 7 koncept wireless charging

Dnes nejčtenější

.