Zavřít reklamu

Intel SkylakeIntel tento týden tiše vydal nový ceník čipů, který taktéž obsahuje několik nových procesorů řady Skylake, které by mohly být použity v aktualizovaném 15palcovém MacBooku Pro s Retinou. V MacBooku Pro by se mohl objevit například nový čtyřjádrový procesor Core i7-6770HQ s taktem 2,6 GHz, Core i7-6870HQ s taktem 2,7 GHz a Core i7-6970HQ s taktem 2,8 GHz. Všechny jmenované stojí stejně jako ty z řady Haswell, které jsou nyní obsaženy v MacBooku Pro.

Kromě nových Skylake procesorů, přichází i řada nových mobilních Xeon E3 čipů, u kterých je však velmi nepravděpodobné, že se v notebooku od Applu objeví. Tyto čipy nabízejí ještě lepší procesor, grafiku a lepší paměť. Pokud jde o 13palcový MacBook Pro, Intel pro něj oznámil vhodné procesory již minulý rok v září, avšak podotkl, že se objeví nejdříve až začátkem roku 2016. Minulý týden se na internetu objevily údajné benchmark testy těchto procesorů, ty však vzhledem k tomu, že nebyly zatím v prodeji, byly nejspíše nepravé.

Většina Maců již potřebuje aktualizaci, Apple však brzdí právě zpoždění nových Skylake procesorů. Nových MacBooků bychom se mohli dočkat v příštích několika měsících. Podle nejnovějších zpráv by to mělo být buď v březnu anebo do červnové WWDC 2016.

skylake_15mbp_core_chips
skylake_15mbp_xeon_chips
Retina MacBook Pro

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.