Zavřít reklamu

rolexJedny z nejprodávanějších chytrých hodinek na trhu – Apple Watch, oslavují další triumf. Nejenom že tvoří 50% všech tržeb z prodejů chytrých hodinek, ale také dle měření analytické firmy NetBase, jsou nejluxusnější hodinky na trhu a zároveň jediné chytré hodinky, které mají titul „luxusní produkt“. Ty s přehledem porazily značky, které v tomto oboru působí několik desetiletí. Mezi ně patří například Rolex, Tag Heuer, Richemont nebo Patek Philippe. Velkou zásluhu na tom má i luxusní edice Apple Watch Hermès nebo zlatá Apple Watch Edition.

V kategorii luxusních značek, byl Apple na čtvrtém místě. Na prvním místě byl Chanel, druhé místo bral Gucci a třetí Hermès, který se podílel na návrhu pásku pro již zmiňovanou edici Apple Watch. Co se týče konkrétních luxusních produktů, tak iPad ze žebříku vypadl úplně. iPhone v celkovém žebříčku obsadil jedenácté místo, Apple Watch jsou celkově třináctým nejluxusnějším zbožím. Umístění Applu na seznamu luxusní značek není překvapením, vzhledem k tomu, že se jedná o směr, kterým společnost zabývá více než kdy jindy. Apple se snaží více spolupracovat i s francouzskými návrháři.

Měření s názvem „NetBase Brand Passion: Luxury Brands“, je trochu kontroverzní. Společnost totiž zkoumala přes 700 milionů hashtagů a příspěvků na sociálních sítí mezi roky 2014 a 2015. Podle toho vytvořila zmiňovaný žebříček.

Apple Watch Gold

*Zdroj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.