Zavřít reklamu

Apple MicrosoftRiaditeľ Windows Phone, Joe Belfiore, mal čo vysvetľovať po tom, ako ho včera fanúšikovia a viaceré médiá „načapali“ pri tom, ako miesto svojho vlastného zariadenia používa konkurenčný iPhone. Že by takto podlomil nohy svojmu projektu (hovorí sa, že Microsoft predstaví niečo ako Surface medzi telefónmi), je však nemysliteľné a skutočnosť, že by Microsoft prestal používať vlastný OS v prospech konkurencie, tiež neznie príliš lichotivo. Belfiore preto sám na internete vysvetlil, prečo sa na jeho Twitteri objavila fotka „from iPhone“. Pre objasnenie skutočností vtedy nepoužil svoj Twitter, ale diskusiu pod článkom na The Verge, ktorý ako prvý informoval o Belfiorovom „trapase“.

„Je pre mňa veľmi dôležité pochopiť produkty ako je iPhone alebo mobily s Androidom, ktoré reprezentujú konkurenciu pre Windows Phone. Počas svojej 9-mesačnej absencie, som mal VEĽKÚ A NEOBVYKLÚ schopnosť spoznať tieto produkty do detailu. Aby ste pochopili výhody a nevýhody celého ekosystému Windows, Androidu alebo iOS, MUSÍTE V ŇOM ŽIŤ. Musíte pocítiť ich silné aj slabé stránky, nechať sa prekvapiť a nechať sa sklamať. A to nedokážete len „hraním sa“ so zariadením pár dní. Musíte pochopiť celé UI, nahrávať fotky, používať aplikácie dostupné pre viacero zariadení a nástroje.. no skrátka, všetko,“ tvrdí na svoju obhajobu Belfiore, ktorý velí Windows Phone.

Jeho argument je celkom oprávnený a logický, pretože aj Apple v minulosti pri vývoji nových produktov testoval tie od konkurencie, aby pochopil, v čom by ju mal predbehnúť. Bolo to tak napríklad v časoch, kedy sa pracovalo na prvom iPhone. Jeden z prvých prototypov telefónu mal totiž na sebe kvôli maskovaniu označenie „SONY“, Jonathan Ive sa tiež osobne zúčastnil istého press eventu japonskej spoločnosti, ktorá je dnes dodávateľom fotoaparátov pre iPhone. Okrem toho mal Apple dávnejšie maskovať prototypy svojich hodiniek ako „Samsung Gear“, aby sa na verejnosť nedostali žiadne informácie o Apple Watch.

joe_belfiore_microsoft

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.