Zavřít reklamu

iPhone 7 without 3,5mm jack iconAkcie Applu klesly od května 2015 o 25% a analytici z Wall Street předpovídají, že jak akcie, tak i prodeje iPhonů budou nadále klesat. Tavis C. McCourt a Mike Koban se dokonce domnívají, že pokles bude pokračovat i po představení iPhonu 7. Teorie, že nový telefon od Applu nebude zase tak velká výhra, spočívá v tom, že většina lidí si myslí, že očekávaná vylepšení v novém iPhonu, nebudou zase tak velkolepá. Například iPhone 6 měl takový úspěch, že relativně jen malá část lidí měla potřebu kupovat si iPhone 6s, který nepřinesl tolik vylepšení.

Nový iPhone 7 by se měl dočkat hned několika změn a to nekovového těla, absencí jack konektoru a odstranění domovského tlačítka. Všimněte si, že ani jedna ze změn nepřináší něco „nového“. Jsou to kosmetické úpravy. Avšak právě tyto změny by mohly posunout nový iPhone dopředu a nazvat tak všechny staré iPhony, jako telefony včerejška. Dobře si můžeme porovnat tyto věci s prvním iPodem. Ten měl bílá sluchátka a bílý napájecí kabel. To bylo do té doby nevídané, všechna zařízení totiž měla sluchátka i dráty černá. To lidi ihned odlišovalo a pokud jste měli bílá sluchátka, okamžitě jste tím říkali „dívej, mám iPod“. Je to jakýsi styl, přece nikdo nechce být tím jediným klukem ve škole, který má Walkman a všichni ostatní mají iPod.

evolution of the ipod_02

Podobná situace se opakovala i u zlatého iPhonu 5s, nebo velkého iPhonu 6 Plus. Po představení těchto zařízení se začalo říkat, že nikdo přece nechce obyčejný černý, nebo malý telefon. Apple umí tyto věci udělat skvěle. Představte si, že půjdete s kamarády na oběd a položíte před sebe nový iPhone 7. Když bude bez domovského tlačítka, všichni budou chtít vidět, jak to funguje. Když nebude telefon kovový, všichni se budou ptát, jak se v ruce drží. Pokud budete mít bezdrátová sluchátka, zeptají se vás, jak ta hudba zní.

Nejlepším ne-technickým příkladem je pivo značky Corona. Není žádný důvod, proč mít na kraji sklenice kousek limetky. Avšak od té doby, co barmani zjistili, že se prodalo více piv Corona s kouskem limetky na sklenici, začali ji tam dávat. To funguje jednoduše, protože když jeden zákazník vidí, že někdo jiný dostane láhev s limetkou, řekne: „Co to je? A můžu to mít taky?“. Pokud máte sklenici bez limetky, nikdo neví, co za pivo pijete.

corona
iPhone 7 FB

*Zdroj: businessinsider

Dnes nejčtenější

.