Zavřít reklamu

waivecarTých startupov zameraných na prepravu pasažierov začína byť nejak veľa. Ale zas, niektoré vyzerajú zaujímavo. Ako napríklad startup WaiveCar, ktorý funguje na princípe, že si môžete požičať elektromobil na dve hodiny jazdy zadarmo, čo je skutočne zaujímavý koncept, ale zatiaľ si ho môžu vychutnať len obyvatelia L.A. žijúci v okolí pláže Santa Monica a ak sa osvedčí, potom sa rozšíri aj do zvyšku mesta s tým, že spoločnosť rozšíri svoj vozový park na 200 vozidiel. V súčansosti má k dispozícii len jednu desatinu z toho a jedná sa o automobily Chevrolet Spark EV, ktoré navyše obsahujú podporu pre moderné technológie Android Auto a zrejme aj CarPlay, takže ľudia, ktorí majú iPhone a chcú si túto novinku vyskúšať sami (a nachádzajú sa v Santa Monice), majú teraz možnosť.

To vo výsledku znamená aj dobrú reklamu pre Chevrolet, ktorý môže vďaka tejto službe získať nových zákazníkov. Lenže startup je v prvom rade ten, kto by mal zarábať a je jasné, že obyčajným požičiavaním automobilov zadarmo na dve hodiny nič nedocieli. Tvorcovia preto hľadajú príjmy na iných miestach. Za viac ako dve hodiny jazdy budete platiť 6 dolárov na hodinu, čo je približne 150 Kč. Ďalším zdrojom príjmu je reklama umiestnená na streche vozidla, skoro ako na taxíkoch.

Tým, že budete jazdiť zadarmo, budete robiť inzerentom reklamu a služba WaiveCar tak vďaka vám dostane peniaze vrámci reklamnej kampane. Ako to ale vlastne celé funguje? S pomocou mobilnej aplikácie si budete môcť rezervovať vozidlo zobrazené na mape s tým, že si určíte čas požičania. Auto si môžete odomknúť pomocou aplikácie akonáhle sa k nemu dostanete, pričom tu nemusíte mať žiadne kľúče ani vybavovať nič s prevádzkovateľmi služby. Po dojazdení vrátite voz na určenom mieste alebo pri nabíjacej stanici. Na jedno nabitie totiž prejde Spark približne 125 kilometrov. Ak to spravíte, potom dostanete kredity na bezplatné jazdy.

WaiveCar

WaiveCar

*Zdroj: CzechCrunch

Dnes nejčtenější

.