Zavřít reklamu

Oculus riftPodle nové zprávy z webu Financial Times, Apple najal Douga Bowmana, který je jedním z předních amerických odborníků na virtuální realitu. Před prací v Applu, byl Bowman zaměstnán jako profesor počítačových věd ve firmě Virginia Tech. Jeho zkušenosti jsou právě z oboru virtuální reality, tu známe například ze zařízení jako je Oculus Rift a HTC Vive. S podobnými projekty přišly i konkurenti Applu, například Google se svými Google Glass a Microsoft se svými Hololens.

Bowman byl také posledních pět let ředitelem Virginia Tech centra pro interakci člověka a počítače. Je i hlavním autorem knihy „3D uživatelské rozhraní: Teorie a Praxe“. Kromě zmíněného byl v minulosti konzultantem Walt Disney Imagineering a obdržel několik ocenění za 3D uživatelské rozhraní a technické úspěchy ve virtuální realitě.

V minulém roce Apple zakoupil tři společnosti, které mají zkušenosti s rozšířenou nebo virtuální realitou. První společnost s názvem Metaio, zakoupil minulý rok v květnu, v září odkoupil firmu Faceshift a před pár týdny koupil společnost Emotient. Zatím není jasné, proč Apple najal Douga Bowmana. Jsou zde však diskuze o tom, že Apple opravdu pracuje na nějakém produktu virtuální reality. Buď by mohl zahrnout 3D do displeje, anebo udělat vlastní brýle pro virtuální realitu, jako je Oculus Rift nebo Hololens.

apple_patent_video_goggles

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.