Zavřít reklamu

App Store iconApple dnes prostřednictvím oficiální tiskové zprávy oznámil, že otevře své první vývojářské iOS centrum v Evropě a to konkrétně v Neapoli v Itálii. Apple očekává že do budoucna rozšíří tento progrm do dalších zemí po celém světě. Vývojářské centrum má za cíl poskytovat osnovy pro studenty, kteří se chtějí zlepšovat ve vývoji iOS aplikací. Taktéž bude mít za úkol kooperovat s partnery v Itálii, aby dali příležitost studentům a ti se tak mohli dostat na stáž nebo přímo na pracovní poměr do velkých vývojářských studií, kde pracují zkušení profesionálové od nichž se mohou učit.

Tim Cook v tiskové zprávě uvedl, že Apple nyní v Evropě vytváří nepřímo 1,3 milionu pracovních míst z čehož 1,2 milionu je navázáno na ekonomiku související s aplikacemi. V Itálii pak Apple vytvoří nepřímo 75 000 pracovních míst, které jso uvázány na App Store. „Evropa je domovem pro některé z nejkreativnějších vývojářů na světě a my jsme nadšeni, že můžeme pomáhat příští generaci podnikatelů v Itálii získat dovednosti potřebné pro úspěch,“ uvedl CEO společnosti Apple Tim Cook.

„Fenomenální úspěch App Store je jednou z hybných sil stojících za více než 1,4 milionu pracovních míst, které Apple vytvořil v Evropě a představuje neomezené možnosti pro lidi všech věkových kategorií a podniky všech velikostí na všech kontinentech,“ dodal Cook. Apple zaznamenal rekordní prodeje v App Store za rok 2015, které se vyšplhaly na 1,1 miliardy americkcý hdolarů a jen na Štědrý den utratili zákazníci v iTunes App Store a Mac App Store více než 144 milionů amerických dolarů.

Vývojářské centrum bude podporovat učitele i studenty a poskytovat speciální vzdělávací programy, které připraví tisíce budoucích vývojářů, aby se mohli stát součástí komunity Apple App Store a mohli spolupracovat s partnery v celé Itálii nebo se mohli stát samostatnými vývojáři.

giftcards_hero-2

Dnes nejčtenější

.