Zavřít reklamu

remix_osNedávno jsme psali o tom, že se v průběhu ledna dočkáme Remix OS, což je Android, který běží na Macu. Tak se nyní stalo a vyšla první alfa verze, která je ke stažení zdarma. Kromě Macu si tento Android můžete spustit i na PC se systémem Windows. K běhu vám postačí pouhý bootovatelný USB 3.0 flash disk. Redaktor z webu 9to5mac ihned Remix OS otestoval a na videu ukázal, jak nový systém funguje v praxi a zda stojí za to jej vyzkoušet.

Při prvním spuštění vás uvítá logo Remix OS a následně vás čeká pár nastavení, jako je jazyk a zda souhlasíte s licenčními podmínkami atd. Po úvodním nastavení je plocha prázdná a všechny předinstalované aplikace naleznete v dolním vyskakovacím okně, které se zobrazí po kliknutí na ikonu v levém dolním rohu. Spodní lišta svým vzhledem připomíná Start ve Windows. Pokud nějakou aplikaci spustíte, zobrazí se právě v dolní liště stejně jako na Windows. Aplikace pro Android je možno stahovat na internetu a poznáte je jednoduše tak, že mají příponu APK.

Google Play zde defaultně není a musíte si jej aktivovat manuálně. Většina stažených aplikací se otevře v okně, které je původně pro mobilní telefon, můžete si však okno roztáhnout po ploše, jak budete potřebovat. Prohlížeč Chrome má taktéž tendenci spouštět všechny webové stránky v mobilní verzi, je však možnost přepnout na verzi desktopovou. Ikonkou v pravém dolním rohu otevřete okno notifikací, stejně jak to můžete znát z OS X. Pokud se potřebujete podívat na všechny zapnuté aplikace, stačí zmáčknout klávesu F4 a uvidíte scrollovací multitasking.

Vývojáři si přichystali i jeden Easter Egg a to vlastní upravenou verzi hry Flappy Bird. Tu si zahrajete tak, že půjdete do nastavení, jednou kliknete na verzi softwaru a poté budete opakovaně klikat na lízátko, dokud se hra neotevře.

Stále se jedná o Alpha verzi, která není stabilní, je zde spousta chyb a často padají aplikace. Stáhnout si Remix OS, můžete na stránkách vývojářů.

Remix OS 2

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.