Zavřít reklamu

minecraft_dock_icon_by_necrothug-d3eaebqSpolečnost Microsoft, která koupila Minecraft předstala novou verzi s podtitulem Education Edition, jenž rozšiřuje již čtyři roky fungující hru MinecraftEdu, která je upravena speciálně pro výuku na školách. Education Edition bude k dispozici během léta tak aby jej žáci mohli začít využívat od začátku příštího školního roku, tedy od září. Cena by neměla přesáhnout 5$ za rok a bude se platit formou ročního předplatného.

Minecraft Education Edition přinese množství vylepšení pro dnes již používaný MinecraftEdu, který slouží pro výuku. Hlavní změnou mají být vylepšení pro snadnější procházení map a zlepšenou orientaci ve světě Minecraftu pro žáky i studenty. Samozřejmě do hry Microsoft zapojí i nové výukové programy a zlepší taktéž multiplayer, který umožní spolupráci pro čtyři deístky studentů.

Microsoft uvedl, že Minecraft: Education edition bude v podstatě bez jakéhokoli omezení a učitelé mohou pomocí tohoto rozšíření jedné z nejúspěšnějších her v historii lidstva vyučovat cokoli od fyziky, chemie, matematiky až po jazyky. Hra bude studenty vybízet ke spolupráci a bude se snažit aby byli nuceni na jednotlivých úkolech spolupracovat. Minecraft: Education edition bude dostupný taktéž v testovací verzi a studenti mohou hru využívat nejen ve škole ale díky jednotlivým účtům pro každého studenta taktéž kdekoli, kde se přihlásí.

Minecraftedu

*Zdroj: mojang.com

Dnes nejčtenější

.