Zavřít reklamu

whatsappAko bude vlastne fungovať WhatsApp? To je dobrá otázka. Kým pred rokom začal fungovať na modeli, že užívatelia dostanú prvý rok zadarmo a potom budú platiť 99 centov ročne, teraz prišlo od majiteľov služby nové rozhodnutie, ktoré sa síce veľmi nelíši od predošlého modelu, ale poteší ľudí, ktorí nemajú prepojenú svoju platobnú kartu s Apple ID. Nové rozhodnutie išlo v ústrety práve im, pretože ako tvrdia tvorcovia, mnoho užívateľov služby nemá svoje Apple ID alebo Google Play účet prepojený so svojou kartou, čo im komplikuje používanie služby.

WhatsApp a Facebook, jeho majiteľ, chcú, aby služba rástla a aby ju mohli využívať ďalší užívatelia. Navyše, vytváranie viacerých účtov tu nie je také jednoduché, pretože užívatelia majú prepojený svoj WhatsApp účet s telefónnym číslom, čo prináša hlbšie prepojenie so systémom, hlavne na Androide. Otázkou je však, ako plánuje WhatsApp zarábať, keď zaň už Facebook zaplatil 19 miliárd. Nejaké plány už existujú, ale nie je ešte celkom známe, kedy sa podarí prejsť na tento model a či bude fungovať podľa predstáv.

WhatsApp má totiž v pláne spojiť sa s rôznymi poskytovateľmi služieb, napríklad s bankami alebo aerolíniami, ktoré by vás kontaktovali prostredníctvom WhatsApp-u a ponúkli vám dôležité informácie, prípadne vám tu slúžili ako centrum otázok a odpovedí. V žiadnom prípade ale WhatsApp nebude zarábať na reklamách typu iAds. Namiesto toho vás prostredníctvom chatovej aplikácie môže kontaktovať banka, ktorá vás chce informovať, že došlo k pochybnej platbe pomocou vašej platobnej karty a ak vám náhodou niekto ukradol platobnú kartu alebo ste ju stratili, môže vás informovať o stave vyšetrovania situácie. Aerolínie vás pre zmenu môžu kontaktovať o tom, že sa váš let oneskorí. Nepôjde teda o spam ale o užitočné informácie.

whatsapp-for-windows-phone-receives-major-update

*Zdroj: 9to5mac; Re/code

Dnes nejčtenější

.