Zavřít reklamu

Martin Luther KingApple začal již před lety odkazovat na svých webových stránkách na významné dny a taktéž uctívat památku zemřelých osobností. Dnes 18. ledna 2016 si na Apple.com připomínáme Den Martina Luthera Kinga. Vzhledem k tomu, že se tento den slaví pouze v USA a pro američany má také největší hodnotu, najdete zmínku o bojovníkovi za lidská práva pouze na apple.com.

Den Martina Luthera Kinga připomíná jeho narození a dílo, které za sebou zanechal tento laureát Nobelovy ceny za mír a muž, který vedl afroamerické hnutí za občanská práva. Přesto, že se reverend King narodil 15. Ledna 1929, slaví se tento svátek v různých letech s různým date kolem 20. ledna a připomíná jednak narození tohoto význameného muže historie USA, tak i odkaz na jeho dílo.

Pro Apple se Martin Luther King stal symbolem pro genderovou rovnost a také boj za práva homosexuální menšiny. Oslavu tohoto dne přímo na Apple.com zavedl Tim Cook který se jednak netají tím, že je homosexuál a taktéž se snaží z Applu vybudovat společnost, která zaměstná každého pouze na základě jeho schopností, nikoli na základě víry, sexuální orientace, pohlaví nebo věku.

Martin Luther King

Dnes nejčtenější

.