Zavřít reklamu

Live Photos iconVe většině případů, když Apple představí novou funkci, obvykle jí musí mít jiní výrobci nejdéle do jednoho roku i ve svých špičkových modelech. Jinak tomu není ani u Live Photos, které debutovaly na iPhonu 6s a 6s Plus minulý rok v září, ale i ty Apple svým způsobem přebral od HTC. Samsung má totiž už za několik týdnů představit nový Galaxy S7 a informace potvrzují, že nabídne v podstatě stejnou funkci jako Live Photos, jen ponese jiný název.

Marketingové oddělení se prý ještě úplně nerozhodlo, jak se bude funkce přesně jmenovat, ale momentálně se uvažuje o názvech jako „Timeless Photo“ nebo “Vivid Photo.” Prozatím také není úplně jisté, zda bude funkce dostupná hned při představení Galaxy S7 nebo dorazí až později během roku v některém z chystaných updatů.

Jeden rozdíl ale přeci jen mezi Live Photos na iPhonu 6s a Galaxy S7 bude. Verze od Samsungu totiž nebude schopna zachytit i zvuk, a tak půjde ve výsledku jen o běžné GIFy, které už známe několik let. Samsung tak učiní hlavně kvůli podpoře, aby uživatelé mohli živé fotografie z Galaxy S7 sdílet na Facebooku, protože jinak by jejich formát musel Facebook začít podporovat, čehož by se Samsung rozhodně nedočkal tak rychle jako Apple a otázkou je, zda-li vůbec někdy.

Live Photos iPhone 6s

*zdroj: Android Geeks

Dnes nejčtenější

.