Zavřít reklamu

iad-logo
Reklamná služba iAd od Apple čelila minulý rok kritike priamo zo strany hlavného manažéra, ktorý bol za ňu zodpovedný, pretože funkcia podľa neho zďaleka nevyužívala svoj potenciál. Dobre informovaný server Buzzfeed však hovorí, že služba iAd by mala prejsť obrovskou premenou, ktorá Apple zbaví nutnosti starať sa o chod služby. Po novom má byť služba plne automatizovaná a inzerenti si budú môcť kúpiť reklamu cez špeciálne rozhranie namiesto toho, aby sa o ňu starali ľudia. Apple tak rozpustí tímy starajúce sa o tvorbu, predaj a manažment služby iAd a jednoducho začne svojim inzerentom len poskytovať službu ako takú, v ktorej si už oni nastavia všetko potrebné.

Za rozhodnutím stojí vedenie spoločnosti, ktoré uznalo, že so svojou reklamnou službou jednoducho nevie pracovať a bude lepšie, keď prestane figurovať ako spojka medzi inzerentom a zákazníkom. Súčasne sa spoločnosť plánuje vzdať svojich príjmov zo služby a namiesto toho, aby si brala 30% z tržieb tak ako doteraz, po spustení novej verzie iAd prenechá inzerentom 100% všetkého zisku. Zdroje pre server Buzzfeed dokonca vravia, že k zmene by mohlo dôjsť najneskôr do dvoch mesiacov.

To isté platí aj v prípade Apple News, kde musel Applle tento týždeň riešiť kurióznu chybu, kvôli ktorej ani on sám nepoznal presné štatistiky. Že sa chybu podarilo objaviť až po troch mesiacoch od oficiálneho spustenia služby, prekvapilo aj samotného Eddyho Cuea. Zároveň ho prekvapilo, koľko inzerentov volalo Applu, aby niečo so svojou reklamnou službou robil. Nejednalo sa pritom len tak o hocijakých inzerentov, ale o významných partnerov, ktorí službu využívajú. Práve to mohlo presvedčiť Apple, aby prenechal všetku reklamnú činnosť priamo inzerentom, ktorí si vedia ušiť reklamnú kampaň na mieru.

Apple-iAd

*Zdroj: John Paczkowski

Dnes nejčtenější

.