Zavřít reklamu

iOS 9.3Zdá se, že Tim Cook hodlá opravdu dodržet své slovo, jelikož Apple do iOS 9.3 beta přidal možnost odstranit výchozí aplikace, které jsou z většiny pro uživatele zbytečné a obvykle je jen přesune do jedné složky ještě nejlépe s názve iSh*ts. Vývojář na Redditu totiž zveřejnil informaci, že v iOS 9.3 můžete skutečně skrýt všechny výchozí aplikace, které jinak odinstalovat nelze. Možnost ale mají stále jen vývojáři, jelikož iOS 9.3 beta lze stáhnout jen s vývojářským účtem, který musíte mít zaplacený a navíc je k odstranění aplikací prozatím potřeba nástroj Apple Configurator 2.2 beta pro Mac, který je opět dostupný jen pro developery.

Abyste aplikace odstranili, musíte v nástroji vytvořit konfigurační profil a v sekci Restrictions kliknout na položku Apps a zde dole zvolit Do not allow some apps. Do seznamu pak musíte přidat ID aplikací jako com.apple.tips nebo com.apple.stocks (více naleznete níže nebo zde). Pak už jen stačí připojit své zařízení k Macu a aplikovat profil tak, že kliknete na zařízení pravým tlačítkem a dáte Add –> Profiles a vyberete ten, co jste si uložili například do dokumentů. Po aplikování profilu ikony zvolených aplikací zmizí z domovské stránky. Aby aplikace zmizeli, musí být vaše zařízení ve stavu „Supervised.“

iOS 9

Prozatím jde o složitý způsob jen pro vývojáře, ale jasně potvrzuje, že Apple na možnosti vymazat aplikace usilovně pracuje. Podle Tim Cooka není odstranění jen tak jednoduché, jelikož jedna aplikace se váže na další, což značně omezuje její odstranění, aby nebyla omezena funkčnost jiné. Apple tak musí udělat aplikace více nezávislé na jiných, aby uživateli umožnil je snadno odstranit.

Seznam výchozích aplikací a jejich ID:

com.apple.stocks – Stocks
com.apple.tips – Tips
com.apple.videos – Videos
com.apple.mobilemail – Native Email Client
com.apple.mobilenotes – Notes
com.apple.reminders – Reminders
com.apple.calculator – Calculator
com.apple.Maps – Maps
com.apple.Music – Music
com.apple.Passbook – Wallet
com.apple.Health – Health
com.apple.mobilephone – Phone
com.apple.MobileStore – iTunes Store
com.apple.MobileSMS – Messages
com.apple.VoiceMemos – Voice Memos
com.apple.weather – Weather
com.apple.podcasts – Podcasts
com.apple.gamecenter – Game Center
com.apple.Bridge – Watch
com.apple.mobileme.fmf1 – Find Friends
com.apple.iBooks – iBooks
com.apple.mobileme.fmip1 – Find iPhone
com.apple.mobiletimer – Clock
com.apple.mobileslideshow – Photos
com.apple.Preferences – Settings
com.apple.Camera – Camera
com.apple.facetime – FaceTime
com.apple.MobileAddressBook – Contacts
com.apple.news – News

iShits

Dnes nejčtenější

.